Net 88 renginiai – menininkų pasirodymai, koncertai, parodos, spektakliai, performansai vyksta įvairiose Vilniaus vietose: Prezidentūros kieme, Švč. Mergelės Marijos Ramintojos bažnyčioje, Bernardinų sode, prie Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro, Rūdininkų skvere, Užupio meno inkubatoriuje, prie Sporto rūmų ir daug kitų erdvių (visą programą galite rasti čia).

Prieš renginio pradžią „Delfi“ kalbinta festivalio „Kultūros Naktis 2020“ vadovė Gintarė Šiaulytė, paklausta, kodėl pasirinkti tokie įvairūs objektai, sakė, kad tokia yra pagrindinė žinutė: stengiamasi ieškoti ir atrasti skirtingas miesto erdves.

Šiemet organizatoriams dėl visuotinės pandemijos teko atsižvelgti ne vien į įdomumą, bet dar vieną svarbų dalyką: kad renginiuose būtų saugu, nesibūriuotų per daug žmonių. „Pats festivalio formatas susiklosčiusiai situacijai gan palankus tuo, kad vietos, kuriose organizuojami renginiai, nutolusios viena nuo kitos nemažu atstumu. Tad žmonių srautas nebus didelis “, – aiškino G. Šiaulytė.

Festivalis „Kultūros naktis“ vyko aštuonias valandas. Kaip palygino G. Šiaulytė, tai tarsi koks renginių maratonas. Visgi festivalis nemuša rekordų, yra vykęs ir ilgiau – ištisas dešimt valandų. „Pastebėjome, kad iki 2 valandos nakties žiūrovai dar lankosi renginiuose, bet vėliau miestas ištuštėja“, – paaiškino ji.

Paprašyta įvardinti renginius, tinkančius plačiai auditorijai, G. Šiaulytė išskyrė Manto Bartkaus instaliaciją „Kilimas“, kuris bus rodomas ant Sporto rūmų fasado (Rinktinės g. 1), nuo 20 iki 2 val. nakties.

Pašnekovė taip pat paminėjo Užupio meno inkubatoriaus „Magišką mišką“ („Magic Forest“) (Užupio g. 2A ir Krivių g. 12). Jame žiūrovus pasitiks šiuolaikinio meno parodos, paslaptingos instaliacijos ant Vilnelės upės, muzikiniai eksperimentai.

Iš vizualesnių ir didesnių renginių, G. Šiaulytės vertinimu, – vertikalaus šokio pasirodymas „Kūrėjo kodas“. Jis bus rodomas dvi dienas ant Lietuvos Nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) fasado. Vertikalus šokis – tai meno rūšis, jungianti šiuolaikinio cirko, oro akrobatikos elementus ir klasikinį šokį neįprastoje erdvėje – ant sienos. Jį pademonstruos akrobatai ir šokėjai Inga Briazkalovaitė, Mickeala Karlsson ir Dimitre Simonov. Taip pat, pasak G. Šiaulytės, svarbu paminėti, kad šiais metais festivalis atskirą programos dalį paskyrė Vilniaus Gaono metų paminėjimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)