Kiekvienais metais stengiamasi įsiklausyti į kultūros organizacijų poreikius ir, pagal galimybes atsižvelgti, vis atnaujinant Kultūros rėmimo programų projektų konkurso nuostatus.

„Šiais metais suteikiame galimybę paprasčiau pateikti paraiškas, o padidintu maksimaliu finansavimu siekiame palengvinti projektų įgyvendinimą. Nuolat augantis paraiškų skaičius tik įrodo, kad konkursas aktualus ir prasmingas kultūros organizacijoms. Žengdami į sostinės jubiliejinius metus, laukiame projektų, kurie pabrėžtų Vilniaus kultūros pažangą, atskleistų jos potencialą. Kviečiu nepraleisti progos pasinaudoti projektų finansavimo galimybe ir prisidėti prie Vilniaus miesto jubiliejinių metų įprasminimo“, – sako Vilniaus mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė.

Ypač laukiamos paraiškos, skirtos pasirengimui Vilniaus 700-ajam jubiliejui ir literatūros skatinimui, Vilniui gavus UNESCO Literatūros miesto statusą.

Šiemet Kultūros rėmimo programų rėmimo konkursas bus skelbiamas vieną kartą. Konkurse gali dalyvauti ne pelno siekiantys juridiniai asmenys, registruoti Vilniaus miesto savivaldybėje, vykdantys kultūrinę veiklą, išskyrus biudžetines įstaigas ir kitas įstaigas, kurios yra išlaikomos arba dotuojamos iš Savivaldybės ar valstybės biudžeto.

Kiekviena organizacija gali pateikti ne daugiau kaip tris paraiškas, dvi gali būti teikiamos į tą pačią programą, o į tautinių bendrijų programą galima teikti tris paraiškas. Projektai negali būti skaidomi dalimis, išskyrus erdvių nuomos programą, kai tas pats projektas teikiamas erdvių nuomos bei kitai programai.

Konkursas apima bendrines ir specialiąsias programas. Bendrinės programos: vizualieji, scenos meno, muzikos, kino, literatūros ir leidybos, kultūros ir kūrybinės industrijos, etninė kultūra ir mėgėjų meno bei tautinės bendrijos projektai. Specialiosios programos: Vilniaus 700 metų jubiliejaus iniciatyvos, kultūros ar meno festivalių organizavimas, kultūros sklaida užsienyje, erdvių nuoma, kultūros edukacija ir skaitmeninis menas.

Paraiškos Kultūros rėmimo programų rėmimo konkursui teikiamos per naują Vilniaus elektroninę paraiškų ir ataskaitų valdymo sistemą, ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją