Festivalį atidaro net trys spektakliai. Rugsėjo 9 dieną 18 val. Menų spaustuvės kieme vandens scenoje prisistatys trupė iš Prancūzijos „Cie Barolosolo“ ir jų visai šeimai skirtas geros nuotaikos kupinas spektaklis „Sala O“. Tą patį vakarą Juodojoje salėje pasirodys ir dvi žvaigždės iš Suomijos – šiuolaikinio žongliravimo pionierius Ville Walo su spektakliu „Mortimer“ bei geriausiu 2013-ųjų cirko spektakliu Suomijoje išrinktas „Paviršius“. Pastarojo atlikėja Salla Hakanpaa teigia, kad idėja, jog cirkas yra išimtinai triukų ir neįprastos fizinės jėgos bei ištvermės demonstravimas, o ne visavertė meno forma, yra itin senamadiška. Pasaulyje cirkas jau seniai užsitarnavo lygiavertę vietą su šokiu, teatru bei kitomis scenos meno formomis. „Mano misija yra suprasti, kokios yra šiuolaikinio cirko galimybės, ir atskleisti tai žiūrovams“, sako Salla.

Absoliuti dešimtojo festivalio programos naujiena – ispano Horacio Alcalá dokumentinis filmas „Skrodžiant dangų“. Aštuonias tikras akrobatų istorijas pristatantis filmas sukurtas prieš du metus jau apkeliavo daugybę kino bei cirko festivalių visame pasaulyje. Rugsėjo 10 dieną po filmo žiūrovai bus kviečiami į susitikimą su režisieriumi bei vienu iš filmo herojų – palestiniečiu Fadi Zmorrod, kurį gyvai scenoje galima bus išvysti rugsėjo 11 dieną, pirmajame šiuolaikinio cirko spektaklyje, sukurtame Palestinoje „B-Orders“. Šis spektaklis į Lietuvą atvyksta tiesiai iš didžiausio pasaulyje meno festivalio Edinburgo Fringe, kuriame buvo apdovanotas pagrindiniu cirko spektakliams skirtu prizu.

Savaitgalį Menų spaustuvės kiemas taps šeimų erdve, kurioje trupė iš Danijos „TinCanCompany“, atvykusi cirko nameliu ant ratų, pristatys spektaklį „Stovyklavimo džiaugsmas“.

Festivalį rugsėjo 13 dieną uždarys kanadiečių cirko trupės „Seven fingers“ mono spektaklis „Čiuožykla“. Festivalio koordinatorė Gintarė Masteikaitė „Seven fingers“ atvykimą vadina didžiausia šio festivalio sėkme – trupė yra viena lydinčiųjų pasaulio cirko rinkoje ir jos spektaklių kokybė nenusileidžia Cirque du Soleil pasirodymams.

Menų spaustuvė švęsdama dešimtąjį festivalio jubiliejų paruošė ir dovanų. Papildomą svečių iš Prancūzijos spektaklį „Sala O“ festivalio organizatoriai dovanoja vaikams iš socialiai remtinų šeimų bei senjorams. „TinCanCompany“ su cirko ekipažu rugsėjo 10-ąją vyksta į Šakius, kur J. Lingio parke žiūrovus kvies į nemokamą pasirodymą. O rugsėjo 10 dieną Menų spaustuvės kieme užburiantį cirko pasirodymą paruošė kylanti Estijos cirko atlikėja Grete Gross, kurios pasirodymas visiems norintiems iš arčiau susipažinti su šiuolaikiniu cirku taip pat nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją