Muzika, kinas, šokis, poezija jau šešioliktąjį sykį pasklido po įvairiausias naktinio Vilniaus vietas. Daugybę žmonių pritraukė koncertai Rotušės aikštėje, klasikinė muzika tradiciškai skamba Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, Tibeto skvere renkasi poezijos ir bardų muzikos mylėtojai.

Valdovų rūmai, Vilniaus paveikslų galerija, Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus ir daugybė kitų šįkart 18 val atsidarė svečiams su išskirtinėmis programomis.

Vilniaus Rotušės pirmojo aukšto hole 24.00–02.00 Naktiniai poezijos skaitymai, kuriuose skambės aktualios lietuvių ir ukrainiečių autorių eilės. Renginio metu savo eiles ir ukrainiečių poetų kūrinių vertimus skaitys žinomi Lietuvos poetai Dainius Gintalas, Antanas A. Jonynas, Aušra Kaziliūnaitė, Dainius Gintalas, Antanas Šimkus, Birutė Jonuškaitė, Aistis Žekevičius, Ramunė Brundzaitė, Donatas Petrošius, taip pat dalyvaus viešnios iš Ukrainos Natalia Trokhym ir Lesia Mudrak. Renginį moderuos poetė Marija Mažulė.

Visa Kultūros nakties programa ČIA.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją