26 įvairaus amžiaus skulptoriai iš Vilniaus, Kauno, Panevėžio ir Klaipėdos konkursui pateikė 45 darbų projektus. Tarp skulptūrų autorių yra 5 studentai.

Vertinimo komisija, kurią sudaro 10 skirtingų profesijų žmonių - architektų, verslininkų, skulptorių ir kitų - atrinks penkis darbus, kurie ir papuoš Sereikiškių parko Bernardinų sodo dalį.

Paroda - konkursas "Bernardinų skulptūrų sodas" yra Lietuvos dailės sąjungos Vilniaus skulptorių sekcijos projekto "Skulptoriai Vilniaus miestui" dalis.

Visgi, kaip penktadienį spaudos konferencijoje sakė projekto organizatoriai, kada bus pastatytos skulptūros dar neaišku - ankščiausiai parką papuošti jos gali kitais metais.

"Šiuo projektu siekiama suburti Lietuvos skulptorius, kad jie kurtų sostinei. Skulptūrų sodu tikimės įtraukti ir studentus - suteikti jiems galimybę realizuoti savo kūrinius Vilniuje, o ne užsienyje", - BNS sakė parodos kuratorė Aldona Dapkutė.

A.Dapkutės teigimu, siekiama atkurti ir Sereikiškių parką, kur "susipina istorija ir dabartis, menas ir gamta".

Ji pridūrė, jog vėliau skulptūrų sodą ketinama gausinti.

A.Dapkutė sakė, kad Vilniaus miesto savivaldybė dar nėra priėmusi galutinio sprendimo dėl skulptūrų parko kūrimo Sereikiškių parke, bet tikisi, jog pavyks susitarti su miesto vadovais.

Konferencijoje dalyvavęs Vilniaus miesto mero pavaduotojas Vitas Mačiulis sakė, kad Vilniaus miesto savivaldybė iki vasaros ketina sutvarkyti Sereikiškių parko dalies, kurioje stovės skulptūrų parkas, aplinką - apšvietimą bei dviračių takus.

Idėja Vilniuje įkurti skulptūrų parką puoselėjama nuo 1997 metų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją