Šiais metais Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyrius teiks apdovanojimus aštuoniose kategorijose.

Į Prano Mašioto premiją už geriausią metų knygą vaikams ir paaugliams pretenduoja Selemonas Paltanavičius už knygą „Sniego žmogelių žiema“, Dovilė Zavedskaitė – už knygą vaikams „Lietus ir skafandras“ bei Kotryna Zylė – už knygą paaugliams „Sukeistas“.

Premijai už geriausią paveikslėlių knygą vaikams nominuota Ieva Babilaitė už betekstę knygą „(Ne)vienas“, Benas Bėrantas ir Tania Rex už paveikslėlių knygą „Ponas Kampas“ bei Tomas Dirgėla ir Inga Dagilė už paveikslėlių knygą „Mano tėtis rašo knygą“.

Domicelės Tarabildienės premiją už gražiausią metų knygą gali gauti Inga Dagilė už knygos „Mano tėtis rašo knygą“ iliustracijas, Monika Vaicenavičienė už knygos „Kas yra upė?“ arba
Lina Itagaki už knygos „Vilniaus rūmai ir jų šeimininkai“ iliustracijas.

Į premiją už geriausią pažintinę metų knygą pretenduoja Nelė Kostinienė, Živilė Mikailienė, Lina Itagaki už knygą „Vilniaus rūmai ir jų šeimininkai“, Selemonas Paltanavičius už „Gandriuko metus“ ir Monika Vaicenavičienė už knygą vaikams „Kas yra upė?“.

Taip pat bus įteiktos Eugenijos Stravinskienės premija už reikšmingiausią ir meniškiausią metų vertimą vaikams, Adomo Druktenio premija už reikšmingiausią ir meniškiausią metų vertimą paaugliams, Aldonos Liobytės premija už reikšmingiausią metų debiutą, Vinco Aurylos premija už metų vaikų literatūros tyrinėjimus, sklaidą ar skaitymo skatinimo veiklą,

Vaikų knygų kūrėjų apdovanojimo įteikimo ceremonija turėjo vykti balandžio 4-ąją, minint Tarptautinę vaikų knygos dieną, tačiau dėl koronaviruso pandemijos renginys buvo perkeltas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)