Spektaklis „Starting Point“ – tai atskirų žmonių istorijų antologija: šokių etiuduose susipins ukrainiečių ir lietuvių projekto dalyvių patirtys ir pasakojimai apie jų išgyvenimus, kertinius taškus, atvedusius juos į dabartinį gyvenimo etapą. Scenoje judesio kalba šokėjai bandys perteikti idėjas apie individo ir bendruomenės sąryšį, pokyčių reikšmę ir atitrūkimo nuo praeities siekį, analizuos santykius su savimi, artimaisiais ir priešais.

Gegužės 9 d. pasaulį išvysiantis spektaklis „Starting Point“ – nuo vasario vykstančio projekto rezultatas. Projektas buvo įgyvendinamas kūrybinių dirbtuvių ir bendros kūrybos principu: Lietuvos ir Ukrainos teatro ir šokio meno profesionalai – režisieriai Andrius Pulkauninkas (LT) ir Maria Koreneva (UA), prodiuseris Sandro Garibašvili (UA), choreografė Goda Laurinavičiūtė (LT) ir kiti menininkai – vedė projekto dalyviams kūrybines dirbtuves ir repeticijų metu kartu su jais plėtojo spektaklio koncepciją. Įsigilinę į teatro meno specifiką, susipažinę su režisūros, scenografijos, vaizdo ir muzikos spektakliui kūrimo metodais VU studentai ir ukrainiečių jaunimas profesionalių menininkų padedami savo istorijas pavertė šokio kalba.

Vienos iš projekto kūrybinių dirbtuvių vadovų, režisierės ir pedagogės iš Charkivo Marijos Korenevos žodžiais, „Starting Point“ – tai „stebinantis, šviežias ir nuoširdus“ projektas, kurio vienas iš prieskonių – lietuvių ir ukrainiečių jaunimo bendradarbiavimas ir sąveika spektaklio kūrybos procese. „Tikiu, kad šokio spektaklis „Starting Point“ bus kažkas tikrai įsimintino ir netikėto“, – į premjerą kviesdama sakė M. Koreneva.

Lėšos, surinktos už bilietus į šokio spektaklį „Starting Point“, bus skiriamos VU fondo projektui „Parama Ukrainos akademinei bendruomenei“, taip solidarizuojantis ir išreiškiant palaikymą Ukrainos valstybei ir projekte „Starting Point“ dalyvaujantiems ukrainiečiams.

Daugiau informacijos apie projektą ir premjerą rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją