Kaip pranešė Vilniaus savivaldybė, nuo penktadienio centrui pradedanti vadovauti U. Kaunaitė rūpinsis ugdymo kokybe Vilniuje.

U. Kaunaitė yra baigusi Šv. Andriaus ir Kembridžo universitetus, ji yra dirbusi S. Skvernelio patarėja švietimui, mokslui, kultūrai ir sportui, programos „Kurk Lietuvai“ projektų vadove, buvo Kembridžo universiteto INSTRUCT švietimo tyrimų grupės nare, dirbo laisvai samdoma švietimo eksperte. Šiuo metu U. Kaunaitė yra Nacionalinės švietimo agentūros ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos ekspertų darbo tarybų narė.

„Vilniaus švietimo pažangos centras turi padėti mokykloms diegti pažangias ugdymo inovacijas, stiprinti pedagogų ir kitų švietimo bendruomenės narių kompetencijas bei padėti jiems kurti stiprią mokyklos bendruomenę, gerą emocinį klimatą mokyklose. Tikiuosi, kad prisijungusi prie komandos padėsiu įgyvendinti šiuos tikslus“, – teigia U. Kaunaitė.

Vilniaus švietimo pažangos centrui deleguota spręsti mokytojų trūkumo problemą, užsiimti lyderių pritraukimu į sostinės švietimo įstaigas, inicijuoti mokytojų prestižą auginančias programas, skatinančias rinktis pedagogo profesiją, rūpintis mokytojų kvalifikacijos kėlimu ir persikvalifikavimu, pedagogo kvalifikaciją įgijusiųjų ir pedagoginės patirties turinčiųjų sugrįžimu į mokyklas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)