Kaip rašoma pranešime spaudai, nors ją maišys ir dalins giltinė, tačiau sriuba skirta visiems palaikyti gyvastį paskutinėmis mėsiedo dienoms. Atėjusius į viliotinį, pasitiks pasipuošusi, nepaprastai patraukli kiaulės galva.

Tiems, kam nepakaks sriubos, galės įsigyti kitų (ekologiškai švarių) mėsos produktų.

Per pačias Užgavėnes, vasario 20 d. 11 val. mažieji vilniečiai su savo mokytojais ar tėveliais laukiami į „Mažųjų Užgavėnių” šurmulį. Vaikai bus supažindinti su Užgavėnių papročiais, o kad būtų linksmiau ir smagiau, atėjusius linksmins Naujosios Vilnios muzikos mokyklos vaikų ansamblis „Žolynėlis”, akordeonistas Hernikas Šturo.

Taip pat nuo pat 11 valandos iki pagrindinių Užgavėnių šelionių 18 val. Mokytojų namų kiemelyje vyks įvairių gardėsių (be abejo riebių) mugė – pardavimas. Joje bus galima įsigyti ekologiškų lašinių, dešros, skilandžių, kvapnios duonos ir kitų gaminių, atsigerti skanių gėrimų. Be abejo, tiek dieną, tiek vakare bus galima pasisotinti ir blynais.

Pagrindinis Užgavėnių šventės finalas – 18 val. Užgavėnių ringas. Tuomet Mokytojų namų kiemelyje susikaus lašininis Jonas su kanapiniu Bautrum dėl morės Graibės. Ypatingai laukiame aktyvios publikos, nes šį kartą ji bus kovos palaikymo komanda. Smagioje žiemos varymo šventėje dalyvaus sijonus pasikaišiusios mergiotės, giltinė – teisėja ir kiti nutrūktgalviai.

Gerą Užgavėnių nuotaiką sukurs teatras „Atviras ratas” ir folkloro ansamblis „Ūla”. „Laukiame visų, nes esame įsitikinę, kad tai – neįtikėtinai linksma šventė” – sako renginio organizatoriai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją