Teatralizuotoje muzikinėje programoje „Boogie Nights“ dalyvauja Vilniaus mažojo teatro aktoriai Jokūbas Bareikis, Gintarė Latvėnaitė, Agnė Šataitė, Gabrielė Tuminaitė, Paulius Ignatavičius, Ramunė Balsevičiūtė ir režisierius Kirilas Glušajevas.

Disko muzika (gr. diskos – skridinys, gramofono plokštelė) – lygaus, ryškaus ritmo, nesudėtingų melodijų ir turinio, specialiai šokti kurta muzika. Šokių salėse diskotekų metu šią muziką lydėjo ritmiški spalvingų šviesų blykčiojimai ir ekranuose rodomi muzikiniai vaizdo siužetai. Disko muzikos pradininke laikoma 8-ajame dešimtmetyje garsėjusi puiki Australijos grupė „Bee Gees“.

„Boogie Nights“ („Pašėlusios naktys“) – muzikinė, varjetė žanro programa. Kūrybinė idėja – teatralizuotas disko muzikos pristatymas – kilo trims Vilniaus mažojo teatro aktoriams – Gintarei Latvėnaitei, Agnei Šataitei ir Jokūbui Bareikiui – ir garso režisierei Kristinai Juškevičiūtei. Vėliau prie kūrybinės grupės prisidėjo režisierius ir aktorius Kirilas Glušajevas. Tradiciškai Vilniuje „Boogie Nights“ vyksta Mažojo teatro foje arba kavinėje. Kūrybos dvasios įpūsti teatro kavinei yra ir sena teatro kolektyvo bei režisieriaus Rimo Tumino svajonė. Juk kiekvienas žanras turi savo žavesio ir gali atskleisti artistų kūrybiškumą.

Pozityvi energija, ritmas, spalvos, nostalgija dvelkiantys geriausi disko muzikos hitai sugrąžins žiūrovus į 1960-ųjų pabaigą – disko stiliaus ir muzikos pradžią. „Su kuo man asocijuojasi disko muzika? Pagrindinė asociacija – mamos, geriančios šampaną iš kavos puodelių ir klausančios „ABBA“ muzikos“, - sako neįprasto projekto sumanytoja G. Latvėnaitė. Tokią atmosferą aktoriai ir pabandys sukurti laisvalaikio namuose „Nautilus“.

„Norisi sukurti šiltą ir jaukų vakarą, todėl scenoje mes ir vaidinsime, ir dainuosime, ir šoksime. Žiūrovai turės galimybę išgirsti mūsų interpretuojamas ABBA, Tinos Turner, Bee Gees, James Brown, David Bowie, Gloria Gainor, Arabesque, Baccara muzikinius hitus. Mano kartos jaunimui ši muzika turėtų kelti nostalgiją.“ - taip „Boogie Nights“ pristato viena iš muzikaliausių savo kartos aktorių Agnė Šataitė.

Režisierius, aktorius Paulius Ignatavičius – ambicingas jaunos kartos menininkas, režisieriaus Rimo Tumino auklėtinis vertina galimybę kartu su bendraamžiais kolegomis dalyvauti pašėlusiame „Boogie Nights“ projekte. Pasak jo, „Boogie Night“ - tai disko kabaretas. Žiūrovas čia išvys nemažai disko stiliaus dainų atliekamų su gera humoro ir kartais ironijos doze, jis galės pasinerti į aštunto dešimtmečio atmosferą, į nostalgišką besisukančio stiklinio rutulio mirgėjimą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją