Muzika Knygų mugėje visada skambėjo, todėl „Muzikos salės“ atsiradimas tapo natūraliu žingsniu pirmyn. „Vilniaus knygų mugė jau seniai peržengė vien tik literatūros ribas. Per daugelį jos gyvavimo metų mugėje savo vietą ir lankytoją rado kinas, meno parodos, diskusijos istorinėmis, socialinėmis ar net politikos temomis, ir, žinoma, muzika. Tikimės, kad tai bus gera staigmena ne tik nuolatiniams, bet ir naujiems mugės lankytojams, ateityje tapsianti viena iš renginio tradicijų“, – sakė „Litexpo“ parodų grupės vadovė Milda Gembickienė.

„Jau seniai galvojome, kad Lietuvos muzikos gyvenimui trūksta renginio, kuriame galėtų susitikti visi – tiek leidėjai, tiek atlikėjai, o mūsų muzikos mėgėjai ir svečiai iš užsienio šalių – susipažinti su šalies muzikos spektru, kuris yra žymiai platesnis nei gali atrodyti. Todėl žengiame pirmuosius žingsnius tikėdami, kad ši iniciatyva turi didelę perspektyvą“, – sako projektą įgyvendinančios asociacijos AGATA direktorė Agnė Masalskytė.

Jos teigimu, projektas išaugo iš bendradarbiavimo su Knygų muge, kai pernai asociacija sėkmingai įgyvendino iniciatyvą „Knyga.Kava.Gyvai“. „Muzikos salė“ siūlys galimybę akis į akį pabendrauti su muzikantais, įsigyti tikrą įrašą, o tai ypač aktualu šiandien, kai viskas keliasi į virtualią erdvę“, – sakė A. Masalskytė.

Bendra „Muzikos salės“ erdvė sieks 700 kvadratinių metrų, joje bus įrengta pasirodymų scena bei dalyvių stendai, veiks poilsio zona. „Muzikos salėje“ lankytojams skambės lietuviškas džiazas, klasika, folk, hip-hop, pop, roko, sunkiojo metalo ir vadinamoji pasaulio muzika, dainuojamoji poezija. Naujausių albumų pristatymus čia jau ruošia tokie šalies atlikėjai kaip Linas Adomaitis, Ieva Narkutė, Kęstutis Vaiginis ir Dmitrijus Golovanovas, Saulius Petreikis, Gediminas ir Ainis Storpirščiai, MC Mesijus, grupės „Biplan“, „G&G Sindikatas“, „Žalvarinis“, „Colours of Bubbles“ ir kiti, o pagrindiniu netikėtumu taps specialiai šiam renginiui ruošiami penktadienio ir šeštadienio vakaro projektai, kuriuose pasirodys „LRT Opus Ore“ projekto dalyviai ir „Auksinių diskų“ laureatai.

Unikalia patirtimi dalinsis tokie Lietuvos muzikos grandai kaip trisdešimties metų veiklos jubiliejų paminėjusios grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas ir „Dainos teatras“, aktorius ir atlikėjas Andrius Kaniava ir kiti.

Dalyvauti „Muzikos salės“ projekte AGATA kvietė visus savo narius – muzikos įrašų gamintojus. Planuojama, kad renginio metu bus galima įsigyti įvairiausių, taip pat ir unikalių lietuviškos muzikos įrašų geresnėmis kainomis, bus atstovaujami ir užsienio muzikos leidėjai. Atskiruose stenduose bus galima įsigyti bilietų į šalies muzikos renginius. Patekti į „Muzikos salę“ bus galima su Knygų mugės bilietu, o jo kaina dėl to nesikeis.

Vasario 19–22 dienomis parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksianti šešioliktoji Vilniaus knygų mugė žada būti ne tik muzikali, bet ir intriguojanti. Be didžiausios naujovės – „Muzikos salės“ – lankytojų lauks daugiau nei trys šimtai renginių: knygų premjeros, susitikimai su autoriais ir visuomenės veikėjais, skaitymai, diskusijos, kino peržiūros ir naujausi leidiniai. Šešioliktoji Vilniaus knygų mugė vyks 2014 m. vasario 19–22 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)