#Ukraina – tai Lietuvos menininkų palaikymo akcija ir reakcija į įvykius Ukrainoje. „Nuo vasario 24 dienos ne vieną iš mūsų ištiko vertybių perkainojimo šokas. Dalyvaujant įvairiose paramos akcijose, prisidedant finansiškai, nuolat stebint vaizdus internete ir televizijoje, vieniems kūryba tartum pasitraukė į antrąjį planą, kitus priešingai – dar labiau įtikino, kad būtina kurti, nes menas irgi yra ginklas prieš melą, prievartą, brutalumą.

Į parodą kviečiant įvairioms kartoms ir raiškoms atstovaujančius menininkus, siekta ne tik reaguoti į tai, kas vyksta čia ir dabar, bet ir išreikšti moralinį palaikymą, taip pat paremti materialiai – pinigus už parduotus kūrinius kaip auką pervedant organizacijai „Blue/Yellow“ (VšĮ Mėlyna ir geltona) ar į specialią VDA sąskaitą – karo pabėgėliams ukrainiečių studentams (šių jaunų žmonių, neretai – nepilnamečių – iš Kijevo, Charkovo, Sumų, daugėja; jie atvyko kaip stovi) paremti. Taip pat parodos metu taip pat bus aukų dėžutė. Dalį parodos objektų sudaro baisių įvykių fone atsiradę darbai, kiti – menininkų specialiai parinkti ir pasiūlyti kūriniai, jų nuomone, įkūnijantys moralinio palaikymo ir susirūpinimo dėl dabarties bei ateities dvasią. Lietuva su Ukraina, Lietuvos menininkai – su Ukraina“, – parodą pristato organizatoriai Dovilė Dagienė ir Vidas Poškus.

Parodos lankytojai galės paremti kovojančią Ukrainą moraliai ir materialiai:

Parama Ukrianos kariams – gavėjas: VšĮ Mėlyna ir geltona; banko sąskaita: LT17 7300 0101 4089 4869; bankas: Swedbank; mokėjimo paskirtis: PARAMA

Parama Ukrainos meno studentams – gavėjas: Vilniaus dailės akademija,; banko sąskaita: LT54 7300 0101 7141 5835; bankas: Swedbank; mokėjimo paskirtis: PARAMA Į VDA ATVYKSTANTIEMS UKRAINIEČIAMS

Taip pat parodoje bus aukų dėžutė, skirta kariams ir studentams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją