Daug dirbantys scenos profesionalai neslepia: kelionės ir važiavimas šiandien yra tapę neatsiejama operos solisto profesijos dalimi, kuri priverčia gyventi „ant lagaminų“, o tai reiškia – retus susitikimus su artimaisiais.

Jau ne kartą „bohemiečiai“ yra pasakoję apie tai, kokiomis ne tik profesinėmis, bet ar asmeninėmis šventėmis jiems tampa grįžimas pasirodyti gimtojoje šalyje. Juk tuomet jie susimato ne tik su brangiausia publika, bet ir artimaisiais. Būtent šiltų susitikimų, pokalbių, pietų ar vakarienės kartu, labiau nei bet kokių dovanų, pasiilgsta vaikus iš namų jau išlydėję tėvai. Arba tėvus jau išlydėję vaikai: „Neužmirškime Motinos dienos proga pasveikinti mamų ir močiučių. Joms dėmesys, meilė ir kartu praleistas laikas yra neabejotinai labai svarbus. Aš jau nebeturiu mamos ir jos labai pasigendu. Mes mėgdavome išeiti „į žmones“, lankydavomės kavinėse, teatruose“, - pasakoja pati Dalia Ibelhauptaitė, šiandien į Kongresų rūmus, kartu su maestro Gintaru Rinkevičiumi atvesianti ir visiškai naują operos kartą.

Juozas Janužas ir Monika Kučinska / FOTO: Tautvydas Mažrimas

Nauja bus ne tik solistų, bet ir VCO ansamblio sudėtis. 2013 m. premjerose pasirodę tuometiniai studentai šiandien jau patys siekia profesinių aukštumų tarptautiniuose vandenyse, o vietoje jų į scena lips dar nauja karta: stiprūs, žingeidūs, įdomūs ir geriausių rezultatų siekiantys jauni balsai ir veidai. Būtent šis jaunimas palaikė ir padėjo įvykdyti VCO sumanymą originaliai pasveikinti senelių namuose gyvenančias močiutes su Motinos diena. Tad šį kartą kviečiame pamatyti naują VCO akciją netikėtose erdvėse, kurioje pasirodė jauni solistai Juozas Janužas ir Monika Kučinska bei pakviesti ir savo mamą susitikimui, ir kodėl gi ne operoje?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją