Režisuoti spektaklį pagal 1996-aisiais pasaulį sukrėtusį Chucko Palahniuko to paties pavadinimo romaną „Kovos klubas“ V.Bareikis svajojo seniai. Lapkričio mėnesį dienos šviesą išvysiantį spektaklį statyti jam pasiūlė Jaunimo teatro vadovas Algirdas Latėnas.

„Jis kvietė mane jau kelis metus. Nepaisant to, kad pastaruoju metu girdėti daug neigiamų šnekų apie Jaunimo teatrą, bet tam žmogui iš tiesų rūpi teatro likimas. Tik galbūt ne visada viskas pavyksta, kaip norėtųsi. Pagalvojau, kad jei jau statyti „Kovos klubą“, tai geresnės vietos nei Jaunimo teatras tikrai nebūtų, - prisipažįsta jaunasis režisierius. - Norisi, kad tas Jaunimo teatras su ateinančia jaunų žmonių armija bent trumpam vėl taptų jaunimo teatru.“

Todėl ir spektaklio siužete, anot jo, turėtų persipinti atėjusiųjų jaunų aktorių ir teatro senbuvių kuriami personažai. „Norisi išnaudoti Jaunimo teatro galimybes visomis prasmėmis ir gerąja prasme apversti jį aukštyn kojomis“, - išdavė V.Bareikis.

Spektaklyje yra daug veikėjų. Todėl aktorių režisierius ieškos ne tik „No Theatre“ ar Jaunimo teatro trupėse, bet ir žmonių iš gatvės.

„Tie, kurie visada svajojo vaidinti scenoje, turės tokią galimybę – bus renkama didelė grupė jaunų vyrų, kurie taip pat veiks spektaklyje. Atrankos kriterijaus nėra, svarbu, kad vyrai būtų jauni ir entuziastingi. O ar jie bus skusti, ploni ar stori – nėra didelio skirtumo“, - užsimena V.Bareikis. Tiesa, save režisieriaus amplua vis dažniau atrandantis jaunas vyras prisipažįsta, kad aktoriaus pozicijas jis mieliau užleidžia savo kolegoms iš „No Theatre“.

„Man užsiiminėjant režisūra, vis labiau imu džiaugtis savo kolegomis – Ainiu Storpirščiu, Vainiumi Sodeika, Dovydu Stončiumi, kurie ir „Kovos klube“ kurs pagrindinius vaidmenis. Man pasisekė, kad turiu beprotiškų idėjų vykdytojus, o jiems pasisekė, kad turi bendraamžį tų idėjų generatorių. Nes kartais bendradarbiaujant su vyresniais režisieriais nerandi tokio tarpusavio ryškio, koks yra tarp mūsų. „No Theatre“ komanda mato pasaulį savaip, nes esame išsiritę iš vieno lopšio“, - tikina V.Bareikis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)