Pirmasis netikėtumas – Ukrainos nacionalinio baleto profesionalų debiutas Lietuvos scenoje. Žiūrovai išvys pasaulinio masto baleto žvaigždes – Londono karališkojo baleto (Covent Garden) primarijų Ivaną Putrovą ir Ukrainos nacionalinio baleto primabaleriną Olesią Šaitanovą.

Abu baleto grandai jau pažįstami Lietuvos žiūrovams – šiemet O. Šaitanova itin sėkmingai debiutavo Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro premjeroje kaip nuostabioji „Don Kichoto“ Kitri. Tuo tarpu I. Putrovas tautiečius savo įstabiu pasirodymu džiugino jau gana seniai – per „Silfidės“ premjerą.

Ne mažiau maloniu netikėtumu Lietuvos žiūrovams taps papildomas renginys. Be jau tradicija tapusio Piotro Čaikovskio „Gulbių ežero“, žiūrovai šiltą rugpjūčio vakarą turės šansą stebėti Ludwigo Minkaus baleto „Bajederė“ paveikslą „Šešėlių karalystė“ ir Fryderyko Chopino muzikos įkvėptą spektaklį „Šopeniana“.

Vasaros baleto šventė

„Gulbių ežero“, „Šešėlių karalystės“ ir „Šopenianos“ siejantys elementai – sudėtingiausia baleto žanro klasika, fantazija ir sapnas, gausybė vienu metu scenoje šokančių artistų ir nėriniuoti balti kostiumai, švytintys nakties prieglobstyje.

„Gulbių ežeras“ – senovinės vokiečių meilės legendos baleto interpretacija, pasakojanti apie puikiąją princesę Odetą, kurią piktas burtininkas Rotbartas pavertė gulbe. Odetos ir Odilijos vaidmenį atliks neprilygstamoji O. Šaitanova, o įsimylėjusio princo partiją – I. Putrovas.

„Šešėlių karalystė“ – įspūdingiausia ir gražiausia „Bajederės“ scena. Tai pats sudėtingiausias klasikinio baleto šedevras atskleidžiantis visą artistų technikos ir meistriškumo potencialą. Spektaklis pasižymi atlikėjų gausa scenoje.

„Šopeniana“ – romantizmo perlas, vienaveiksmis baletas sukurtas novatoriaus ir choreografo Michailo Fokino. Tai pagrindinio herojaus sapnų, vizijų ir romantinių svajų samplaika, išreikšta nuostabiu silfidžių šokiu. Jaunuolio partijos atlikėjas yra romantiškoji „Covent Gardeno“ žvaigždė I. Putrovas. Prieš „Šopenianos“ spektaklį skambins žinoma Lietuvos pianistė, virtuozė, profesorė Aleksandra Žvirblytė.

Vasaros baleto šventė

„Vasaros baleto šventė“ didžiuosis ne tik platesne programa, bet ir apims iškart dvi Lietuvos vietoves. Naujoje, ką tik duris atvėrusioje Palangos koncertų salėje bus surengtas Ukrainos baleto žvaigždžių „Gala“ koncertas, susiejantis geriausius klasikinio ir šiuolaikinio baleto šedevrus. Programa pristato Pas de deux iš baletų „Korsaras“ ir „Talismanas“, Grand pas iš baleto „Don Kichotas“ ir „Gopakas“, „Mirštanti gulbė“ ir kitus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)