Klaipėdos kamerinis orkestras (meno vadovas Mindaugas Bačkus) labai vertina ilgametę kūrybinę partnerystę su visame pasaulyje pripažintu menininku D. Geringu. Pastarojo iniciatyva koncerte kaip solistės pasirodys Sankt Peterburgo Marijos teatro simfoninio orkestro artistės seserys dvynės Tatjana ir Oksana Moroz. Programoje skambės Georgo Friedricho Händelio, Antonio Vivaldi ir Luigi Boccherini kūriniai - baroko ir klasicizmo šedevrai.

Vienas ryškiausių šiandienos violončelininkų ir dirigentų D. Geringas vertinamas už brandžias orkestrinių kūrinių interpretacijas ir gebėjimą perteikti violončelės tembro grožį. Lietuvoje gimęs muzikas priskiriamas šių dienų muzikos pasaulio elitui. Kūrybinę veiklą plėtojantis Vokietijoje, vieno žymiausių violončelės meistrų Mstislavo Rostropovičiaus mokinys kaip dirigentas ir solistas pasirodo žymiausiose pasaulio koncertų salėse, kūrybines idėjas įgyvendina su ryškiausiais šiandienos pasaulio orkestrais. Į Lietuvą maestro D. Geringas stengiasi sugrįžti kasmet, čia jo atliekama muzika skamba pilnutėlėse koncertų salėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją