Choreografės Editos Stundytės ir dailininkės Indrės Pačėsaitės pagal Wolfgango A. Mozarto kamerinę muziką sukurtas baletas „Užburtos akys“ klausia jaunųjų žiūrovų, iki kokios ribos jie pasirengę atsiduoti elektroninio pasaulio vilionėms. Jei nesiklosto santykiai namuose ar klasėje, jei internetinėje erdvėje jaučiatės saugesni ir stipresni – galbūt pasvajojate apie draugą-robotą, kuris niekada jums neprieštarautų ir nuolankiai vykdytų visus įgeidžius (bent jau tol, kol nenusėstų jo procesorius maitinančius baterijos). Neseniai tokios svajonės dar buvo laikomos fantazijomis, o dabar vis sparčiau braunasi į mūsų realybę. Ir todėl tėveliams, atlydėjusiems savo atžalas į baletą, irgi bus apie ką pamąstyti. Spektaklis „Užburtos akys“ žiūrovų lauks vasario 19 d. 12 val.

Sigito Mickio kamerinė opera „Zuikis puikis“ – tai linksma ir pamokanti istorija to paties pavadinimo Eduardo Mieželaičio poemos motyvais, skirta ikimokyklinio amžiaus vaikams. Kartu su suaugusiais artistais spektaklyje dalyvauja LNOBT vaikų operos studijos jaunieji dainininkai. Du „Zuikio puikio“ spektakliai teatro Kamerinėje salėje bus rodomi vasario 26 d. 12 val. ir 14 val.

Klasikinės muzikos koncertai kūdikiams „Muzika mažoms ausytėms“ LNOBT Kamerinėje salėje buvo pradėti rengti 2018 m. gruodį ir iškart sulaukė publikos susidomėjimo. Vasario mėnesį grįžtame prie pirmosios ciklo programos, kurioje dalyvauja aktorius Tomas Dapšauskas ir LNOBT orkestro styginių kvartetas: Vitalija Makrickienė (I smuikas), Ginta Kriščiūnaitė (II smuikas), Mantas Makrickas (altas) ir Mykolas Rutkauskas (violončelė). 50 minučių trukmės koncerte, kurį žiūrovai stebi nusiavę batus ir patogiai įsitaisę ant margojo skiautinių kilimo, pajudėti galės ir mažyliai, ir juos atlydėjusios mamytės. Koncertai „Muzika mažoms ausytėms“ vyks vasario 4 ir 9 dienomis 12 val. ir 14 val.

Beje, apie mamytes: joms tikrai patiks azartiškų ispaniškos muzikos ritmų kupinas spektaklis „Sarsuela“, kuriame puikiai dera dialogai, vokaliniai numeriai ir ugningi šokiai. Publika šį nesudėtingo siužeto pastatymą pamilo iš karto, todėl jei norėtumėte valandėlės poilsio nuo sudėtingų nūdienos gyvenimo problemų – papildomas „Sarsuelos“ spektaklis vasario 19 d. 18 val. kaip tik jums.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją