Nuo 2023 m. sausio 26 d. muziejus kviečia į parodą „Gedimino miesto aušra. Seniausias Vilniaus medinis pastatas ir unikaliausi jo radiniai“, kuri atskleis, „Vilniaus iki Vilniaus“ istorijos laikotarpį, miesto gimimo kontekstą ir supažindins su unikaliausiais materialiais reliktais.

Taip pat bus galima virtualioje realybėje pamatyti atkurtą tikrąjį Gedimino laikų bokštą ir jo virsmo Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rūmais istoriją. Projekciją Valdovų rūmų muziejaus užsakymu sukūrė UAB „Gluk Media“.

Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, 2023 m. sausio 28 d., šeštadienį tęsis edukacinės dirbtuvės ir ekskursijos, kviečiančios į sostinės istoriją pažvelgti kūrybiškai.

Nuo ryto vyks užsiėmimai šeimoms: „Kuriame legendą“, „Statom pilį Gedimino“, „Kuriame legendą“, „Laiškas iš Vilniaus“, „Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino šeima: vaikai ir vaikaičiai“.

Mažiesiems skirtuose užsiėmimuose vaikai susipažins su Vilniaus pilių istorijos pradžia, prisimins Vilniaus įkūrimo legendą.

Vyresnieji sveikins miestą kurdami atviruką ar rašydami laišką iš Vilniaus, kaip tai prieš 700 metų darė didysis kunigaikštis Gediminas. O visi, mėgstantys istorijas, kviečiami pasiklausyti pasakojimo apie Gedimino šeimą, jo vaikus ir vaikaičius.

Detali programa ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją