Aktorės Eglė Aukštakalnytė, Dalia Storyk ir Adrija Čepaitė vaidina režisieriaus Jono Vaitkaus režisuotame 50 - ties minučių radijo spektaklyje. Dėl šokiruojančio teksto transliacijai pasirinktas nakties laikas.

Jungtinių Tautų plėtros fondas moterims (UNIFEM) Lietuvoje bei dar 8 šalyse vykdė regioninę visuomenės informavimo bei švietimo kampaniją „Gyvenimas be smurto ir prievartos“ (www.nasilie.net).

Pagrindinis kampanijos tikslas - siekti, kad visuomenė pripažintų, kad smurtas prieš moteris yra žmogaus teisių pažeidimas, kuris turi ne tik psichologinių, bet ir socialinių bei ekonominių padarinių, taip pat supažindinti visuomenę su smurto prieš moteris buityje bei seksualinio priekabiavimo darbe paplitimu, priežastimis bei padariniais.

Paskutinis regioninės kampanijos „Gyvenimas be smurto ir prievartos“ akcentas Lietuvoje yra Eve Ensler radijo pjesė „Vaginos Monologai“. Šįmet „Vaginos Monologai” bus vaidinami 1048 vietose visame pasaulyje.

„Vaginos Monologai“ yra autentiški E.Ensler užrašyti moterų pasisakymai. Čia skausmas, prievarta bei ironiškas požiūris į seksualumą bei stereotipus pateikti netradiciškai. Šokiruojanti pjesė buvo statoma garsiausiose pasaulio scenose, ją visada lydėjo sėkmė. Lietuvoje pastatyta radijo pjesė yra pirmasis spektaklis pagal „Vaginos Monologus“.

Pati autorė E.Ensler vaidino spektakliuose Zagrebe, Santa Barbaroje, Londone, Sietle, Jeruzalėje, Oklahoma Sityje ir daugelyje kitų miestų ir miestelių. Šįmet žurnalistė, poetė, rašytoja E. Ensler pasirodys 21-ame spektaklyje įvairiuose pasaulio miestuose.

Moterų informacijos centrui ir Lietuvos radijui buvo suteikta nemokama teisė vieninteliam radijo spektakliui per vadinamąsias “V-Dienas”, kurios pasaulyje vyksta nuo sausio 31 iki kovo 9 dienos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją