Monospektaklio “Urvinė moteris” pavadinimas pasikeis tik laikinai. “Norėdami išvengti bereikalingų konfrontacijų, nusprendėme laikinai pakeisti spektaklio pavadinimą. Spektaklio pavadinimas bus pakeistas iki teismo proceso pabaigos”, - sakė spektaklio prodiuseris Egidijus Baranauskas.

Organizatorių teigimu, spektaklio pavadinimo pakeitimui įtakos turėjo neseniai kilęs skandalas su UAB “Baltic music” dėl neva neleistino “Urvinės moters” pavadinimo naudojimo.

“Mes norime atsiriboti nuo šio skandalo, todėl nusprendėme paspartinti pavadinimo pakeitimą. UAB “Baltic music” mėgino sužlugdyti spektaklio atsiradimą, nes norėjo sumažinti konkurenciją spektakliui “Urvinis žmogus”, kurį statė K. Smoriginas. Ir mes, ir spektaklį matę žiūrovai žino, kad S. Parulskio parašyta pjesė yra unikalus autorinis kūrinys”, - sakė E.Baranauskas.

Pasak jo, spektaklio kūrėjams yra svarbiau žmonės, susirenkantys į spektaklius ir spektaklio kokybė, o ne betikslis bylinėjimasis.

Spektaklio „Urvinė moteris“ organizatoriai patirs didelių finansinių nuostolių dėl UAB „Baltic music“ melagingos informacijos skleidimo visuomenei ir kreipiasi į teismą dėl nuostolių atlyginimo.

K. Smorigino režisuojamas spektaklis ir toliau bus demonstruojamas didžiųjų Lietuvos miestų scenose, tačiau kol kas jis vadinis “Laukinė moteris”. Keičiasi ir spektaklio internetinis tinklalapis – informaciją apie spektaklį greitai bus galima rasti adresu www.laukinemoteris.lt.

Spektaklyje – dar viena aktorė

K. Smorigino režisuojamame spektaklyje pastaruosius mėnesius vaidino Jaunimo teatro aktorė – Neringa Varnelyte. Organizatoriai džiaugiasi, kad spektaklį greitai papildys dar viena moteris – tai Jaunimo teatro aktorė Rasa Marazaitė.

Ji yra sukūrusi Džiuljetos vaidmenį Oskaro Koršunovo režisuotame spektaklyje “Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džiuljetos istorija”, vaidinusi Ramūno Rudoko režisuotame spektaklyje “Katės namai”. Aktorė yra nusifilmavusi ir Algimanto Puipos režisuotame filme “Raganos ir lietus”, pagal to paties pavadinimo Jurgos Ivanauskaitės romaną “Ragana ir lietus”.

Teatro pasaulyje R. Marazaitė žinoma kaip aktorė, turinti puikų komikės talentą. Pasak spektaklio “Laukinės moteris” kūrėjų, kartu su nauja aktore atsinaujins ir pats spektaklis – bus daugiau improvizacijų, įvairesnių kostiumų.

Latvijoje – ažiotažas dėl bilietų į “urvinės” premjerą

Režisieriaus K. Smorigino ir rašytojo S. Parulskio spektaklis “Urvinė moteris” praėjusį šeštadienį teatro gerbėjus pakvietė į spektaklio premjerą Latvijoje. Į latvių kalbą išverstos S. Parulskio pjesės premjera įvyko istoriniame Rygos kino teatre.

Monospektakliuose Latvijoje vaidins kino filmų ir teatrų aktorė Anna Šteina. Ji Latvijos ir Lietuvos žiūrovams gerai pažįstama iš prieš keletą metų Baltijos šalyse rodyto realybės šou “Robinzonai”.

“Latvijos teatro gerbėjai “Urvinės moters” spektaklį puikiai priėmė. Į premjerą susirinko įvairiausia publika: aktoriai, muzikos bei televizijos žvaigždės. Lietuvos autorių kūrinys buvo itin teigiamai įvertintas Latvijos teatro aktorių ir režisierių. “Urvinės moters” aktorė Anna Šteina visus sužavėjo savo meistriškumu ir improvizacijomis”, - sakė “Urvinės moters” prodiuserė Latvijoje Inese Rutkovska.

Bilietai į “Urvinės moters” spektaklį Latvijoje buvo išpirkti per vieną dieną. “Susidomėjimas spektakliu Latvijoje buvo didžiulis. Visi, panorę pirmieji pamatyti latviškąjį “Urvinės moters” spektaklį, netilpo į Rygos kino teatrą. Tiems, kuriems pavyko nusipirkti bilietus į premjerą, turėjo eilėje stovėti bemaž dvi valandas”, - sakė I. Rutkovska.

Latviškojo “Urvinės moters” spektaklio pagrindinis režisierius – Kostas Smoriginas, jam talkino latvių režisierė Kristina Kletniece. Spektaklio Latvijoje scenografas – Vytenis Lingys, scenografiją kūręs ir lietuviškajam “Urvinės moters” spektaklio variantui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją