Parodoje savo dygliuotas ir spygliuotas, kvadratines ir apvalias, medines ir stiklines, odines ir geležines, virvelines, kartonines, žolines, veidrodines, spyruoklines ir kitokias knygas - meno kūrinius - eksponuos menininkai iš Vilniaus ir Kauno.

Ekspozicijoje savo darbus pristatys Kęstutis Vasiliūnas, Rasa Janulevičiūtė, Rimvydas Kepežinskas, Eglė Kuckaitė, AistėRamūnaitė, Roberta Vaigeltaitė, AušraVaitiekūnaitė, Aušra Andziulytė, Aistė Juškevičiūtė, pranešė nacionalinėje UNESCO komisija.

"Menininko knyga - tai konceptuali knyga, kurią nuo pradžios iki pabaigos kuria pats dailininkas. Šių knygų įvairiapusiškumą atspindi jų formos: knygos-albumai, knygos-ritiniai, kinų knygos, knygos skulptūros, knygos-paveikslai, knygos-objektai, bibliofilinės knygos, Tibeto knygos, knygos lankstinukai, žydų knygos, kaligrafinės ir tipografinės knygos, knygos-instaliacijos, video knygos, knygos dėžės, knygos-tuneliai ir kita", - teigiama parodos anotacijoje.

Menininko knygų savitumą sudaro tai, kad jos yra nedidelio tiražo ir unikalios. Asmeninis požiūris į kuriamą knygą, paties menininko rankų, o ne meistro, leidyklos ar spaustuvės atliktas darbas yra vienas pagrindinių menininko knygos bruožų. Menininkas pats renkasi knygos formatą, medžiagas, pats įriša savo kūrinį.

Paroda veiks iki gegužės 23 dienos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją