Koncerto pradžioje LNOBT generalinis direktorius Jonas Sakalauskas pasveikino Charkivo nacionalinio akademinio operos ir baleto teatro generalinį direktorių Olegą Orishchenko prieš kelias dienas minėto asmeninio 60-mečio proga ir įteikė jam puokštę Ukrainos kovos su okupantais simboliu tapusių geltonų saulėgrąžų žiedų. Ukrainietiška simbolika mirgėjo ir teatro fojė: į koncertą susirinkę žiūrovai entuziastingai fotografavosi su nacionaliniais kostiumais apsirėdžiusiais ukrainiečių artistais.
Po Lietuvos ir Ukrainos himnų scenoje nuskambėjo Ūdrio daina iš Vytauto Klovos operos „Pilėnai“, kurią kartu su Charkivo teatro baritonais Volodymiru Kozlovu ir Mykyta Marynchaku atliko Vytautas Juozapaitis ir J. Sakalauskas.

Vėliau žiūrovai išgirdo ištisą svečių operos solistų paradą: populiarias arijas atliko sopranai Olena Shyriaeva, Olena Starikova ir Yulia Piskun, mecosopranai Natalia Matveieva, Viktoria Zhytkova, tenorai Maksymas Vorochekas, Oleksii Srebnytskyi, Serhiy Hontovyi ir Romanas Gordeievas. Charkivo teatro baleto trupė pristatė ištraukas iš spektaklių „Spartakas“ ir „Pandoros paslaptys“. Koncertą užbaigė chorinės ištraukos iš ukrainiečių nacionalinio repertuaro – Mykolos Lysenko operos „Tarasas Bulba“ ir Semeno Hulak-Artemovsky operos „Zaporožės kazokas už Dunojaus“. Charkivo operos ir baleto teatro simfoniniam orkestrui dirigavo Dmytro Morozovas ir Yuriy Yakovenko.

Antroje pasirodymo dalyje žiūrovai išvydo 2014 m. choreografės Allos Rubinos pastatytą „Fortūnos ratą“ pagal Carlo Orffo kantatą „Carmina burana“. Scenografijos ir kostiumų autorė – dailininkė Nadezhda Shvets. Pagrindinius vaidmenis atliko baleto solistai Sophia Grigoriadi, Karyna Shatkovska, Antonina Vasilieva, Dmytro Vasiliev, Denys Panchenko, Konstantyn Tsapryka. Dainavo O. Starikova, O. Srebnytskyi, V. Kozlovas ir Charkivo operos ir baleto teatro choras.

Nusilenkti ir padėkoti lietuviams už šiltą priėmimą išėjo ne tik ukrainiečių artistai, bet ir kartu su jais į Lietuvą iš bombarduojamo Charkivo atkeliavę teatro darbuotojų vaikai. LNOBT kvietimu į gastroles atvykusi ukrainiečių trupė saugų prieglobstį rado Daugų techologijos ir verslo mokykloje Alytaus rajone, kurioje gyvena, repetuoja ir rengiasi ateities pasirodymams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją