Pasak NBK organizatorių, nepaisant visų pastarojo meto iššūkių, šis sezonas „Scanoramos“ trumpametražių filmų programai itin dosnus – sulaukta paraiškų iš 9 Baltijos jūros regiono šalių: Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Danijos, Švedijos, Suomijos, Rusijos ir Vokietijos. Daugiausia filmų atrankai pateikė, Lietuvos, Vokietijos ir Lenkijos jaunieji kūrėjai. Konkursinės programos filmai visuomenei bus paskelbti jau rugsėjo pabaigoje.

„Koncentruoto kokybiško laiko ir patirčių siekiančiam žiūrovui trumpametražiai filmai gali tapti nauju atradimu. Nemokamuose kino seansuose sudarysime galimybę prisiminti, o kai kam ir naujai susipažinti su festivalyje rodytais ir pripažinimą jau pelniusiais kūriniais“, – apie NBK kino sprinto idėją pranešime žiniasklaidai pasakoja „Scanoramos“ įkūrėja ir meno vadovė Gražina Arlickaitė.

Trumpametražio kino aktualumą šiuolaikiniam žiūrovui yra pabrėžęs ir šių metų NBK atrankos komisijos narys, režisierius ir scenaristas Karolis Kaupinis: „Trumpo metro filmo įspūdis, kaip ir trumpas literatūros kūrinys pranoksta ilgą formą tuo, kad kartais perskaityta vieno puslapio esė tau įstringa žymiai labiau negu romanas. Ilgis neturi įtakos kokybei. Žiūrovams tai palanki patirtis – per tą patį laiką jie gali pasižiūrėti keletą istorijų, šešis trumpus filmus nerizikuodami, kad pusantros valandos filmas nepadarys jokio įspūdžio. Taip atsiranda didesnė tikimybė ištraukti laimingą loterijos bilietą“.

Programos partnerio „Caffeine“ erdvėje, Pylimo g. 19, rugsėjo 8 ir 9 d. nuo 20 val. vyksiančių kino seansų metu iš viso žiūrovams bus pristatyti 9 trumpametražiai filmai, pelnę NBK geriausio lietuviško ir visos programos geriausio filmo apdovanojimus. Filmų trukmė nuo 12 iki 30 minučių.

Siekiant užtikrinti saugias filmų peržiūras ir valdyti lankytojų srautą, vykdoma išankstinė kino seansų dalyvių registracija.

Rugsėjo 8 d. kino seanso filmai

(Pylimo g. 19)

1. 8 minutės (rež. Dovilė Šarutytė)

2. Kitoje miško pusėje (Evos Anu-Lauros Tuttelbergos)

3. Kai perplauksi upę (rež. Klaudija Matvejevaitė)

4. Nanuli ir Gogis (rež. Mariam Agladze)

5. Kelių eismo taisyklės (rež. Marija Stonytė)

Rugsėjo 9 d. kino seanso filmai

(Pylimo g. 19)

1. Dešimt priežasčių (rež. Andrius Blaževičius)

2. Paskutinė diena (rež. Klaudija Matvejevaitė)

3. Vienas gyvenimas (rež. Marija Stonytė)

4. Žmogiškojo žvėries traktatas nr. 38: ŠIRDGĖLA (rež. Jacob Møller)

Visą „NBK Kino sprinto“ informaciją galima rasti www.scanorama.lt interneto svetainėje ir „Scanoramos“ Facebook‘e.

Šiemet Europos šalių kino forumas „Scanorama“ vyks lapkričio 4–15 dienomis, Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)