Čia rasite ir biblinę brolžudystę, deginamus žmones, mirtinus prakeiksmus, herojiškus, savanaudiškus ir ciniškus poelgius bei nemarią meilę. Visoje šioje mėsmalėje išvysime vieną šviesos ir pasiaukojimo spindulį – Leonorą. Būtent jai priklauso šios operos dieviško grožio arijos, savo skaidrumu kontrastuojančios su tamsia bei niūria aplinka, kurioje dažniau užsimezga nauji konfliktai, nei meilė. Leonora kitokia – ji mums suteikia tikėjimą grožiu ir gerumu, ar klausantis jos tyros meilės išpažinčių, ar skausmingo mirties vardan kito pasirinkimo.

Trumpas vaizdo siužetas pristato įsimintiniausius kadrus iš 2015 metų „Trubadūro“ spektaklių, kuriuose Leonoros vaidmenį atliko Asmik Grigorian. Šį kartą publiką pasitiks griausmingas Sandros Janušaitės balsas ir jos Leonora.

Asmik ir Sandra – vienos iš tikrųjų „bohemiečių“ senbuvių, kažkada pačios sugalvojusios mainytis Mimi ir Miuzetės vaidmenimis legendinėje „Bohemoje“. Būdamos visiškai skirtingos, jos, atlikdamos tą pačią rolę, kiekvienam VCO spektakliui suteikia vis naujų spalvų ir kvėpavimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją