„The Berserkers“ – tai poetų Gintaro Grajausko (Lietuva), Adalsteinno Asbego Sigurdssono ir Astvalduro Traustasono (Islandija), Gerry‘o Cambridge‘o ir Lizos Sinklair (Škotija) muzikinis projektas, susikūręs 2008 metais Škotijoje vykusiose vertimų dirbtuvėse „Muzikos kalba“ („The Language of Music“).

Šias dirbtuves surengė organizacija „Literature Across Frontiers“ bendradarbiaudama su Škotijos poezijos biblioteka, viešąja įstaiga „Lietuviškos knygos“ ir Islandijos literatūros fondu.

Muzikuojantys poetai kūrybinėse dirbtuvėse vertė vienas kito eiles ir kūrė joms muziką, taip per savaitę gimė poetų grupė „The Berserkers“, pavadinimą pasiskolinusi iš poeto Gintaro Grajausko eilėraščio. Projekto pristatymas įvyko garsiajame Tarptautiniame Edinburgo knygų festivalyje. Sėkmingi pasirodymai paskatino įrašyti dainas ir išleisti kompaktinę plokštelę „Under the Evening Sky”, kurioje galite rasti ir dainų tekstus - eilėraščius originalo kalba, jų vertimus bei nuotraukas iš vertimų dirbtuvių.

„The Berserkers“ koncertas ir kompaktinės plokštelės pristatymas įvyks rugsėjo 16 d. (ketvirtadienį), 20 val. Fluxus ministerijoje. Renginys nemokamas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją