Kaip žinia, šie metai Telšiams ypatingi – miestas 2016-aisiais gali didžiuotis ne tik Žemaitijos, bet ir Lietuvos kultūros sostinės titulu. Būtent todėl nuspręsta suburti garbingus ir pasižymėjusius Lietuvos kultūros, mokslo ir sporto veikėjus, o artėjant gražiausioms metų šventėms paruošti jų gimtajam miestui po asmenišką dovaną – unikaliai dekoruotą žaislą, kuris gruodžio 6-ąją papuoš miesto eglę.

Prie šios gražios iniciatyvos mielai prisidėję penkiolika žinomų telšiškių kiekvieną žaislą – burbulą padabino savo vardu ir pavarde bei paties pasirinktu simboliu, atspindinčiu kiekvieno iš jų indėlį į Telšių miesto vardo garsinimą.

Štai lietuvių literatūros tyrinėtoja prof. Viktorija Daujotytė pasiūlė burbulą padabinti rašytinėmis raidėmis, kurios atspindėtų tikrumą. Architektas prof. Algirdas Žebrauskas prie skaičių, liniuotės ir skriestuvo simbolių dar įterpė ir fotoaparatą. Aktorė Nijolė Narmontaitė šalia teatrą simbolizuojančių kaukių paprašė įdėti savo įkvepėjo vyro Pauliaus pirmąją raidę. Istorikas prof. Alfredas Bumblauskas be keturių Lietuvai svarbių istorinių datų pasiūlė laiko tėkmės simbolį – smėlio laikrodį.

Ant sporto meistro Ernesto Staponkaus burbulo bus jo sportinis bolidas, o primarijaus Nerijaus Juškos žaislą puoš šokėjų figūros. Šmaikštumo nestokojantis profesorius Donatas Katkus dekoruoti pasirinko ne tik natomis ir penklinėmis, bet ir kiaulaitėmis. Pastarosios simbolizuoja stiprų balsą ir sugebėjimą „paimti“ aukštas natas.

Etnomuzikologės, folkloro dainininkės ir puoselėtojos Loretos Sungailienės ženkluose – paukštis iš kraitinių skrynių ir kanklės. Telšių rajono mero Petro Kuizino burbulas bus padabintas miesto herbu bei meška – motina Žemaitija su meškiukais ir žemaitukais ant nugaros, kuri pagal legendą padėjo žemaičiams auginti ir auklėti vaikus.

Šiai šventei idėjas paversti realybe padėjo dizaineris Gedvidas Dobiliauskas ir apklijavimo specialistas Rytis Kūlokas iš „Speed – Styling“. Visi Telšiškiai ir miesto svečiai yra maloniai kviečiami dalyvauti gruodžio 6-ąją dieną vyksiančioje įspūdingoje miesto Kalėdų eglutės įžiebimo šventėje, kur patys galės savo akimis išvysti visus penkiolika žaisliukų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)