VDA tekstilės katedros magistrantė Laura Pavilonytė savo diplominį kūrinį-akciją "Sustingusių veidų sodas" kitą savaitę parodys ir kitose netradicinėse bei socialinės erdvėse: Bernardinų bažnyčioje ir bendrovės "Lietuvos telekomo" klientų aptarnavimo centre, jei pavyks susitarti su vadovais.

Pasak L.Pavilionytės, ekspozicijos vietos buvo pasirinktos "siekiant priartinti meno kūrinį prie tiesiogiai su menu nesusijusių visuomenės narių bei atrasti galimybę atvirai bendrauti su žmonėmis, atsitiktinai tapusiais žiūrovais".

Akcijos metu netikėtai atsiradusi žmonių reakcija į meno kūrinį - kompoziciją iš vilnos ir sintetinių pūkų - bus filmuojama ir fotografuojama. Vėliau ši dokumentinė medžiaga bus eksponuojama kartu su "Sustingusių veidų sodu".

"Stebėti, kaip praeiviai netikėtai tampa meno kūrinio dalimi, yra mano darbo dalis ir tikslas", - BNS teigė autorė. Pasak jos, tekstilės kompozicijos bus derinamos prie kiekvienos erdvės, todėl bus skirtingos.

Baigiamąjį diplominį darbą dėstytojams ir lankytojams studentė pristatys birželio 19 dieną Vilniuje, "Akademijos" galerijoje, kur bus pateikta ir dokumentinė įvykusių akcijų medžiaga.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją