„Noriu pasidalinti žinia apie kitą procesą, taipogi teisminį, – šįryt mane pasiekė žinia iš Vilniaus miesto apylinkės teismo: jis priėmė nagrinėti mano ieškinį dėl LNOBT generalinio direktoriaus konkurso organizavimo galimų pažeidimų. Taip pat teismas nurodė, kad yra taikomos laikinos apsaugos priemonės, ir iki tol, kol nebus teismo sprendimo, visos su konkurso eiga susijusios procedūros yra stabdomos“, – rašė J. Sakalauskas.

Nepaisant to, J. Sakalausko teigimu, tai nekeičia fakto, kad jis nuo kovo 1 d. nebeis LNOBT generalinio direktoriaus pareigų.

„Tai niekaip nekeičia to fakto, kad kovo 1 diena yra mano paskutinė darbo diena LNOBT. Išeinu žinodamas, kad penkerius metus dariau viską, kad didžiausia šalyje kultūros įstaiga taptų patrauklesnė žiūrovams, geresne darboviete darbuotojams, pritrauktų ryškiausius savo sričių talentus, garsintų mūsų darbus ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Dėl šių nuveiktų darbų man ramu“, – tikino jis.

ELTA primena, kad Kultūros ministerija pranešė, kad konkursą eiti LNOBT generalinio direktoriaus pareigas laimėjo dabartinė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė, pakeisianti dabartinį teatro vadovą, operos solistą Joną Sakalauską, vadovavusį teatrui nuo 2018-ųjų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)