Tą dieną apsiniaukęs dangus bei vėliau prasidėjęs lietus nė kiek neišgąsdino vilniečių bei sostinės svečių. Miesto gatvės į pavakarę prisipildė šurmulio, muzikos ir šokių. „Negalime praleisti tokios nakties, juk čia tiek visko pilna“, - džiūgavo studentės Monika ir Rita.

Anot jų, smagiausia buvo pašokti Sirtakį Pilies gatvėje, kur netoli restorano „Metaxa“ šėlo šokių grupė „July-Veruz“.

Didelio smalsuolių dėmesio sulaukė ir vaizdo instaliacijos Neries krantinėje. Šalia „Kultflux“ platformos kiekvienas norintis galėjo išbandyti piešimą karštu vandeniu. O kokie nerealūs piešiniai! Kaip įdomu, kad pilant karštą vandenį ant putoplasto galima išgauti tokių neįtikėtinų vaizdų, kurie buvo ryškiai matomi ir iš kitos upės pusės.

Ilgai nemiegojo ir „Fluxus ministerija“. Čia tą naktį įvyko daugiau nei dešimt renginių. Džiazas, parodos, dokumentiniai filmai, afrolatino šokiai iki ryto ir daugybė linksmai nusiteikusio jaunimo.

Kiek kitokios tą naktį buvo ir sostinė bažnyčios. Šv.Kotrynos bažnyčioje vyko chorinės muzikos vakaras, Šv.Kazimiero bažnyčioje – klasikinės muzikos improvizacijos, o Šv.Onos bažnyčioje – paveikslų paroda.

Kol vieni vaikštinėjo po skambantį, ūžiantį, ir šokantį miestą, kiti ramiai stebėjo naktinį kiną, kuris buvo rodomas tiek Tibeto skvere, tiek Sereikiškių parke, tiek „Pasaka“ ir „Skalvija“ kino centruose. Ramiai bei jaukiai susėdę ant žolės žmonės mėgavosi puikiais filmais po atviru dangumi.

Tiesa, šiemet atsirado naujiena – filmai su „S“ ženklu.

Sereikiškių parkas miestiečius viliojo ne tik naktiniu kinu, bet ir įdomiais šokio bei improvizacijų pasirodymais. Apie vidurnaktį visi čia lėkte lėkė pasijuokti iš „Impro 241” improvizacijų. Laikydamiesi už pilvų žiūrovai balsu kvatojosi iš linksmų jaunuolių, kurie pasirodymą kūrė tiesiog vietoje, kartais paprašydami vienos ar kitos užuominos iš publikos.

Neapsieita renginiuose ir be spūsčių. Ne visi norintys pakliuvo ir į teatrų pasirodymus, nes pirmiausia buvo įleidžiami tie, kurie buvo iš anksto rezervavęsi vietas.

Pavyzdžiui, į Vido Bareikio pasirodymą sutilpo ne visi, todėl daugeliui teko koncerto klausytis sėdint „Menų spaustuvės“ kiemelyje. Daugybės lankytojų sulaukė ir „Mokytojų namų“ kiemelis. Čia žmonės turėjo net eilėje laukti, kad galėtų užeiti. Video menas ir elektroninė muzika, atrodo, tikrai viliojo „Tebūnie nakties“ lankytojus.

Smagūs ir linksmi iš šventės žmonės ryte žygiavo namo. Vieni negalėjo nustoti dainuoti, kiti keliavo su vis dar nebaigtu gėrimu, o štai ne viena mergina rankose nešėsi aukštakulnius, nes pasivaikščiojimas po naktinį Vilnių nemenkai išvargino ne vieną renginių ir linksmybių ištroškusią pilietę.

Linksmybių akimirkos - DELFI nuotraukų albume:

DELFI.TV žiūrovė nufilmavo grupės „Saulės broliai“ koncertą Vilniaus planetariume

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)