Atmosferinio spektaklio siužetas – tai pasaka, virstanti sapne regėtu košmaru, kuris šviesomis, garsu ir šokiu persismelkia mistikos pojūčiais.

Pirminė spektaklio idėja, anot režisieriaus, buvo skirta Halovyno šventei, tačiau vėliau šį šokį nuspręsta perkelti ir į teatro sceną.

Nors G. Ivanauskas ir nenorėjo atskleisti visų atmosferinio šokio spektaklio subtilybių bei detalių, kad galėtų išlaikyti intrigą iki pat premjeros, tačiau apie tam tikrus netradicinius sprendimus scenoje vis dėlto prasitarė. Anot režisieriaus, šiame spektaklyje bus trijų pakopų sceninė erdvė, o tai labai nebūdinga, nes dažniausiai šokio spektakliai vyksta ant scenos, o kita erdvė nėra išnaudojama.

Kitas ir kartu gana netradicinis režisieriaus G. Ivanausko sprendimas šiame spektaklyje - muzikos aranžuotė. Ja rūpinasi muzikantas ir diskšokėjas Viktoras Diawara, kuris į spektaklyje skambančią muziką įneša naujų vėjų.

Pasiteiravus, kokios fobijos ar baimės dažniausiai aplanko menininkus prieš lipant į sceną, G. Ivanauskas teigė, kad dažniausiai joms nebelieka vietos, nes kiekvienas menininkas nori pasirodyti geriausiai. „Labai baimintis ir save nuvertinti nederėtų, nes kai save sumenkini - didesnė tikimybė susikirsti. Aš visuomet stengiuosi į sceną eiti iškelta galva ir būti užtikrintas savo sugebėjimais. Veju visas fobijas ir blogas mintis į šoną“, - kalbėjo G. Ivanauskas.

Spektaklio choreografai - Gytis Ivanauskas, Brigita Urbietytė, Evaldas Taujanskis. Vaidina Judita Zareckaitė, Simona Paciukonytė, Vladimir Lapišonok, Gytis Ivanauskas, bei masinė šokėjų trupė, susidedanti iš 30 narių.

Premjerą „Fobijos“ žiūrovai galės išvysti vasario 17 dieną Kauno lofte „Gargaras“, bei 18-19 dienomis Vilniuje įsikūrusioje Menų spaustuvėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją