Aktoriai penktąjį jubiliejų švenčiantį spektaklį pasitiko išties ypatingai pakiliomis nuotaikomis. Nes tiek užkulisiuose, tiek scenoje jie turėjo progos susitikti su savo dubleriais. Todėl "Boeing Boeing" spektaklio užkulisiuose buvo išties ankšta, nes ten sukiojosi dvigubai daugiau aktorių, nei paprastai.

Moterys dažėsi, vyrai užkandžiavo

Jubiliejinio spektaklio užkulisiuose šurmulio išties netrūko. Damoms vizažistės darė makiažą, suko "bigudukus" ir vėlė šukuosenas. Vyrija tuo metu užkandžiavo iš parduotuvės pirktu maistu. Tik Leonardas Pobedonoscevas krimto specialiai iš namų atsineštą paties gamintą vakarienę. "Taip, dabar jis pas mus yra žaliavalgis", - per dantį kolegą traukė Ramūnas Cicėnas, kuris į sceną visada eina be grimo. "Kodėl? Nes man jis tiesiog nepatinka", - paaiškino aktorius.

"Pažadėk man, kad dar kartą garsiai perbėgsim tekstą", - bičiulio prašė L. Pobedonoscevas. Tačiau vietoj atsakymo sulaukė tik bičiulio šypsenos. "Ir taip būna visada", - juokėsi Leo. Tačiau profesionalūs aktoriai išmano savo darbą. "Niekada negalima eiti į sceną puse kojos. Žiūrovams visada turi atsiduoti šimtu procentų", - prisipažino R. Cicėnas, suvaidinęs jau daugiau nei 100 "Boeing Boeing" spektaklių.

Stebi veiksmą pro skylutes

Vedžiodamas po Rusų dramos teatro grimo kambarius, Leo išdavė, kad užkulisiuose savo eilės vaidinti laukiantys aktoriai paprastai nesusilaiko nepasmalsavę, kaip kolegos vaidina finalines scenas.

"Scenos dekoracijose yra paslėptos mažytės skylutės, kurias per tam tikras spektaklio scenas tiesiog užgula užkulisiuose likę aktoriai", - pasakojo vyras. "Tikrai? - nustemba apie tai išgirdęs R. Cicėnas. - Šito net aš nežinojau, nes pats tuo metu kaip tik būnu scenoje."

Ar kolegoms veiksmas įdomus net ir po šimto pastatymų? "Visada. Nes aktoriai kiekviename spektaklyje daug improvizuoja ir niekada "Boeing Boeing" nebūna toks pats", - pabrėžia pagrindinio vaidmens atlikėjas L. Pobedonoscevas.

„Boeing Boeing“ spektaklio užkulisiai - DELFI galerijoje:

Komedijoje - retos viešnios

Galima sakyti, kad R. Cicėnas ir L. Pobedonoscevas ir buvo šio spektaklio iniciatoriai. "Prieš penkerius metus "Idioteatro" atstovai pasikvietė mus su Leo ir pasiūlė statyti šį spektaklį. Patiems pasiūlė išsirinkti režisierių, aktorių grupę", - pasakojo R. Cicėnas. Bičiuliai iššūkį priėmė ir subūrė išties spalvingą aktorių komandą su jaunu režisieriumi Simonu Aškelavičiumi priešakyje.

"Boeing Boeing" spektaklyje vaidina ne tik jų geri bičiuliai bei kurso draugai, kaip Giedrius Savickas, Edita Užaitė, Žemyna Ašmontaitė, buvusi R. Cicėno žmona Gintarė Latvėnaitė. Tačiau, anot "Idioteatro" atstovų, aktoriai moka legtis profesionaliai tiek scenoje, tiek užskulisiuose ir asmeninius santykius visada palieka už teatro sienų.

Spektaklyje taip pat vaidina ryškios teatro senbuvės - Eglė Gabrėnaitė ir ją spektakliuose keičianti Jūratė Onaitytė. Kaip jie įkalbėjo vaidinti šias dvi teatro legendas, kurios komedijose būna išties retos viešnios?

"Mane į spektaklius prisikviesti pavyksta labai retai. Vaidmenis renkuosi tikrai preciziškai, - prisipažįsta komedijose ypač retai vaidinanti E. Gabrėnaitė. - Tačiau norėjau padėti jauniesiems aktoriams. Be to, kartais norisi pailsėti nuo rimtų vaidmenų. Bet dabar galiu pasakyti,kad man nebesvarbu, ką vaidinti, svarbu su kuo. O šita komanda yra ypatinga."

E. Gabrėnaitė prisipažįsta, kad per ilgametę aktorės karjerą dažniausiai tekdavo rimti ir sunkūs vaidmenys. "Nors man dėstytojai nuo pat pradžių kartodavo, jog esu humoristinė aktorė. Per pirmas perklausas, pamenu, visi krisdavo iš juoko. O, atrodo, aš nieko nedarydavau - ateinu į sceną tokia susikaupusi, o visi jau vos tvardo juoką", - šypsosi E. Gabrėnaitė.

Prieš pasirodymą - drebulys ir meditacija

Spektaklyje "Boeing Boeing" tąvakar E. Gabrėnaitė vaidino po pusantrų metų pertraukos, todėl jaudinosi šiek tiek daugiau, nei paprastai.

Apie tai, kad net ir labiausiai patyrusiems aktoriams tenka tramdyti jaudulį, DELFI pasakojo ir E. Gabrėnaitę pavaduojanti aktorė J. Onaitytė.

"Būna, aktorius netgi krečia drebulys iš nervų prieš išeinant į sceną. Tada padedi jiems kolegiškai padedi nusiraminti. Pačiai susikaupti visada padeda savotiška meditacija", - pasakojo teatro legenda. J. Onaitytė pastebi, kad dirbant su jaunu aktorių kolektyvu užkulisiuose visada būna smagus šurmulys.

Spektaklio "Boeing Boeing" akimirkos - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)