Pastatymo scenografiją sukūrė Vilniaus dailės akademijos studentės Rita Urbonaitė ir Eglė Sakalauskaitė, muziką sukūrė kompozitorius Algirdas Martinaitis. Spektaklyje vaidins įvairių kartų aktoriai: Motinos vaidmenį kuria Regina Varnaitė, kitus personažus vaidins Mindaugas Capas, Kristina Mauruševičiūtė, Rūta Papartytė, Eimutis Kvoščiauskas ir Mantas Vaitiekūnas.

Naujasis teatras savo pirmąjį spektaklį repetuoja salėje prie "Mulen Ružo" kavinės, gaisro nepaliestoje rūmų pusėje. Nors pirmosiomis savaitėmis po nelaimės kūrybinei grupei ir aktoriams teko repetuoti nešildomose patalpose prie žvakių šviesos, jų entuziazmas ir kūrybinis užsidegimas neišblėso.

Spektaklio režisierius ir inscenizacijos autorius T. Makaras jau pažįstamas lietuvių žiūrovams. 2000-2002 m. jis buvo Lietuvos rusų dramos teatro aktorius ir režisierius, pastatė šiame teatre keletą spektaklių. Lygiagrečiai dirbo ir Berlyno rusų kameriniame teatre. 2002-2004 m. buvo Berlyno teatro "Stolitschny" meno vadovas, dirbo Bresto (Baltarusija) Valstybiniame dramos ir muzikos teatre, Maskvos valstybiniame ir R. Simonovo dramos teatruose.

Savo inscenizuotą Ž. Kokto kūrinį "Baisūs vaikai" T. Makaras yra statęs vokiečių kalba Berlyno teatre "Stolitschny", spektaklis su vertimu rodytas gastrolėse Baltarusijoje.

Pasak režisieriaus, naujo spektaklio žanrą galima apibūdinti kaip lyrinę klounadą, intriguojančią ir žaismingą melodramą, kurioje netrūks netikėtų siužetinių posūkių, taip pat nostalgijos ir truputėlio liūdesio.

Vilniuje statomą spektaklį "Paryžius, Paryžius" numatoma rodyti ne tik kelis šimtus žiūrovų talpinančioje Profsąjungų rūmų salėje, bet ir kitų Lietuvos miestų teatrų ir kultūros centrų scenose. Balandį planuojamos spektaklio gastrolės Maskvoje, R. Simonovo dramos teatre.

Gegužės mėnesį "Teatras ant Tauro kalno" žada naujo spektaklio premjerą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją