Rekonstruoti dvaro sodybos pastatai – buvusios karvidės, arklidės, svirnas ir atviros teritorijos Užutrakio meno festivalio metu virsta ekspozicinėmis erdvėmis, kuriose įkurdintais šiuolaikinio meno kūriniais (instaliacijos, objektai, videomenas, tapyba, skulptūra) siekiama kurti įtaigią polemiką tarp praeities ir dabarties, formuoti skirtingų laikų tikrovių persidengimus, apmąstant objektų ryšį su aplinka, kuriai objektas nepriklauso, į kurią jis perkeliamas iš kito konteksto, tokiu būdu tveriant kitokį jo kontekstualumą.

Šie kūriniai tarsi įsiveržia į „kitą“ teritoriją, sutrikdydami jos vientisumą, kontrastuodami su (at)kuriamojo istorinio laikmečio situacija, keisdami istorinę realybę ar jos koordinates bei santykį su šiandiena.

Parodoje svarstoma, ar įmanoma atkurti buvusią tikrovę ir kas yra toji tikrovė? Ar daiktai, objektai, vietos, o gal – tik fiktyvūs atsiminimai? Gal tikrovę galime kurti kaskart tik iš naujo ją patiriant?

Aktualizuojant tikrovės ir jos imitacijos santykį dabartyje, išryškinama patiriamojo ir (įsi)vaizduojamo laiko eklektika, kontrastingas istorinės plotmės papildymas, realybės ribų nyksmas bei buvusios tikrovės (at)kūrimo (ne)galimybė.

Dalyviai:
Akvilė Anglickaitė, Dovilė Dagienė-Doda, Dainius Liškevičius, Geraširdys Linkėtojas, Marija Šnipaitė, Audrius Janušonis, Andres Koort, Aurelija Maknytė, Mykolas Sauka, Laura Vela, Jonas Aničas, Martynas Gaubas, Danas Aleksa, Monika Radžiūnaitė, Mall Paris, Kazimieras Brazdžiūnas, Eglė Ganda Bogdanienė, Laura Pavilonytė-Ežerskienė, Miglė Lebednykaitė, Kai Kaljo, Kristaps Gelzis.

Kuratoriai:
Evelina Januškaitė, Linas Liandzbergis, Tiiu Rebane, Ilze Zeivate.

Parodos atidarymas Užutrakio dvaro sodybos rūmuose (Užutrakio g. 17, Trakai) liepos 30 d., 17 val. Paroda vyks iki spalio 16 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)