Apdovanojimus planuojama įteikti 2020 m. spalio 18 dieną Berlyno koncertų rūmuose, tačiau paskelbtose nominacijose gausu lietuviams gerai pažįstamų vardų.

Dar kartą buvo pastebėta dirigentė Mirga Gražinytė-Tyla – kaip geriausiai dirigentė ji nominuota už „Symphonies No 2 & 21“ ir už kompozitorės Ramintos Šerkšnytės kūrinius.

Mirga Gražinytė-Tyla

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras ir kamerinis orkestras „Kremerata Baltica“ nominuoti geriausio orkestro/ ansamblio kategorijoje už Ramintos Šerkšnytės kūrinių atlikimą.

"Kremerata Baltica"

Geriausio simfoninio įrašo kategorijoje nominacijoje taip pat du kartus skamba M. Gražinytės-Tylos pavardė: Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras ir dirigentė Mirga Gražinytė-Tyla nominuoti už Ramintos Šerkšnytės kūrinių įrašą, o Mirga Gražinytė-Tyla ir kartu su Birmingemo simfoniniu orkestru – už „Symphonies NOS. 2 & 21“.

Geriausios audiovizualinės muzikos produkcijos kategorijoje už Ramintos Šerkšnytės kūrinių atlikimą nominuoti Mirga Gražinytė-Tyla, Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras ir kamerinis orkestras „Kremerata Baltica“.

LVSO muzikantai

Lietuvė pianistė Ieva Dūdaitė su debiutiniu albumu „Tiersen Meets Chopin“ nominuota jaunojo atlikėjo ir solinio įrašo kategorijose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)