Spektaklį visai šeimai to paties pavadinimo Tuvės Janson apsakymo motyvais režisavo lėlių teatro kūrėja Gintarė Radvilavičiūtė. Spektaklyje gyvai skambės violončelės muzika.

„Norėjau, kad šis spektaklis būtų tarsi panirimas į kitą erdvę, kad pojūčiai, vaizdai ir garsai išneštų į kitą dimensiją, kad žiūrovas tarsi atsidurtų jūroje su violončele.

Man violončelė asocijuojasi su tėčiu. O tėtis yra jūra. Šeimoje visus keturis kampus laiko mama. O tėtis?.. Kokią vietą šeimoje užima tėtis?“ – klausia režisierė G. Radvilavičiūtė.

„Tėtis ir jūra“ – tai pasakojimas apie šeimyną, kuri palieka gimtąjį slėnį ir išvyksta gyventi į tėčio salą. Naujojoje erdvėje jie stengiasi pradėti gyvenimą nuo pradžių.

„Nesinorėjo pasakoti siužeto, norėjosi perteikti kūrinio atmosferą. Spektaklis „Tėtis ir jūra“ – kupinas poezijos, gyvenimiškos filosofijos, tipiškų šeiminių situacijų, gero humoro, o kartu ir gilumo.

Viskas jame vyksta anapus tikrovės. Tai – sapnas ir fantastika, jo šviesa ir lėtumas, kai klampoji per smėlį ir niekur nenueini.

Anot T. Janson, pasaulis kupinas keistų dalykų tiems, kurie juos pastebi“, – sako G. Radvilavičiūtė ir kviečia į spektaklį tuos, kurie vaikystėje mėgo atsitverti antklode kambario kamputį ir ten tūnoti sau, mėgautis vienatve stebėdami tamsą, šviesos kuriamus šešėlius.

Spektaklyje vaidina Klaipėdos lėlių teatro aktorės Renata Kutaitė, Monika Mikalauskaitė. Muziką kūrė Vytautas Leistrumas. Violončelėmis gros Tomas Mikalauskas, Karolis Vaičiulis.

Tarptautinio violončelės festivalio programoje pristatytas spektaklis vėliau bus įtrauktas į Klaipėdos lėlių teatro repertuarą ir rodomas gegužės 6, 13 ir 14 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją