Vakare dalyvaus svečiai iš Austrijos tarptautinio fondo „Mozarteum“ prezidiumo ir kuratoriumo narys Reinhartas von Gutzeitas, W. A. Mozarto muziejų ir archyvų skyriaus vadovė dr. Gabriele Ramsauer. Pirmą kartą į Lietuvą bus atvežtas „Costa“ smuikas, kuriuo muzikavo pats W. A. Mozartas ir jo šeimos nariai. Juo gros viešnia iš Zalcburgo – tarptautinio fondo „Mozarteum“ atstovė, smuikininkė, muzikologė dr. Anja Morgenstern.

Koncerte dalyvaus Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) simfoninis orkestras, LMTA mišrus choras, solistai sopranas Lina Dambrauskaitė, mecosopranas Gabrielė Kiršaitė, tenoras Juozas Janužis, smuikininkė Danielė Breikytė, dirigentas Josefas Wallnigas. Apie W. A. Mozarto kūrybą ir „Costa smuiką“ kalbės muzikologas, pianistas ir klavesinininkas, Mozarto mokslinio instituto vadovas dr. Ulrichas Leisingeris.

Įrašas ant instrumento

Kasmet „Alma mater musicalis“ pagerbia iškilias asmenybes. Šiemet bus prisimintas įžymus smuikininkas Raimundas Katilius. Bus rengiamas mecosoprano Juditos Leitaitės kūrybos vakaras. Džiaugsimės jaunosios muzikų kartos pasiekimais. Naujosios Vilnios muzikos mokyklos koncerte – mokyklos kamerinis orkestras, smuikininkų ansamblis ir buvusios mokinės, šiandien žinomos solistės sopranai Julija Stupnianek ir Ilona Pliavgo.

Gėrėsimės M. K. Čiurlionio menų mokyklos 6-12 kl. moksleivių choru, vadovaujamu Romualdo Gražinio, ir simfoniniu orkestru, vadovaujamu Martyno Staškaus. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos koncertas pakvies į susitikimą su styginių instrumentų, dainavimo, vargonų bei pučiamųjų ir mušamųjų instrumentų katedros studentais.

Ciklą baigsime svečių iš Norvegijos – altininko Povilo Syrrist-Gelgotos, violončelininkės Toril Syrrist-Gelgotos ir Vilniaus miesto savivaldybės Šv. Kristoforo kamerinio orkestro koncertu. Orkestro vadovas ir dirigentas – Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Donatas Katkus. Koncertų vedėja – muzikologė Laimutė Ligeikaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)