Šios iniciatyvos organizatoriai dalinasi trumpu pokalbiu su A. Sakalausku apie tai, kaip dabar atrodo jo dienos, ko ilgisi ir ką planuoja veikti pasibaigus karantinui.

Ko laikantis karantino ilgitės labiausiai?

Gal ir keistokai nuskambės, bet nieko. Visi su manimi. Šuo mus kartais pavedžioja gamtoje. O teatro durų neatidarysi, kad ir kaip to ilgėčiausi.

Ar karantinas pakeitė jūsų darbotvarkę?

Niekaip, nes niekada jos neturėjau. Vyksta ta pati įnirtinga kova su savo tinguliu, laikas nuo laiko apninka tos pačios abejonės. Viskam, ko beplanuotum imtis, reikia prisiversti. Nesvarbu, ar tai bus skaitymas, ar galvojimas apie netikėtai sustojusį darbą. Nors kartais tas stovintis darbas dirba pats be tavęs. Daugiau valgau.

Arūnas Sakalauskas su savo augintiniais

Kodėl nusprendėte prisijungti prie iniciatyvos „Menas be karūnos“?

Reikia padėti vienas kitam. Taigi darau, ką galiu, o šiuo metu tik taip galime prisidėti.

Visiems menininkams kartais pravartu pakabinti savo karūną ant vinies. Be to – mes lakštingalai, o lakštingalai negali čiulbėti tupėdami ant žemės. Vilmos (V. Mačianskaitė – iniciatyvos autorė, red. past.) galerija „Contour Art Galery“ duoda mums medį.

„Menas be karūnos“ – puiki proga prisidėti prie tų, kurie atiduoda save meno forma. Pažiūrėsim, ar mano kaina neužklijuota ant galiojimo laiko pabaigos.

Siūlote labai vertingą dovaną tiems, kurie aukoja medikų rėmimo fondams – kažkam, po karantino besiruošiančiam šventei, siūlote nemokamai ją pravesti. Nebaisu? Net nežinote, kas tuos pinigus paaukos ir koks tai bus renginys.

Į žodžius „pravesti renginį“ telpa labai daug. Kuo jis prasidės ir kuo baigsis – nežino niekas. Gal jis taps diskusija, gal atviru ginču, o gal humoro vakaru? Niekas nežino. „Pravesti renginį“ – lyg ekstremalus sportas. Aš nemoku skaityti poezijos, dainuoti, šokti ar, juo labiau, vaidinti vienas. Taigi kažkas BUS...

Pasidalinkite patarimais, ką įdomaus nuveikti namie, kad laikas karantine neprailgtų?

Atsakysiu Bulgakovo žodžiais iš „Meistro ir Margaritos“ – „Likęs vienas namuose, žmogus pramogauja įvairiai“.

Ką, visų pirma, planuojate nuveikti karantinui pasibaigus?

Pirmiausia, pradėsime baigti 100 kartų nepradėtą darbą ir tikriausiai užpliurpsiu visus negyvai.

Iniciatyva „Menas be karūnos“ skatina aukoti šiems aktyviai paramą medikams renkantiems ir tikslingai ją teikiantiems fondams:

1. Laisvės TV fondas ir iniciatyva „Laikykitės medikai!“, remiantys dirbančius pirmose kovos su COVID-19 fronto linijose. Šiuo metu Lietuvos žmonės ir įmonės šiai iniciatyvai jau paaukojo beveik du milijonus eurų. Už juos perkamos medikų apsaugos priemonės ir teikiamos į karščiausius šių dienų taškus.

2. „Blossom of Hope 2020“ („Sužydėjusi viltis 2020“), – besirūpinantys Lietuvos onkologijos klinikas orą dezinfekuojančiais baktericidiniais UV recirkuliatoriais, kurie neutralizuoja patalpoje esančius virusus, bakterijas ir grybelius, taip apsaugodami pažeidžiamus, nuo vėžio besigydančius asmenis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)