Oficialiame pranešime teigiama: „Pranešame gerbiamiems teatro žiūrovams, jog spalio 11 d. operos „Karmen“ spektaklyje Eskamiljo partiją vietoj susirgusio Kosto Smorigino dainuos Latvijos nacionalinės operos baritonas Janis Apeinis.

Būtent Eskamiljo vaidmeniu iš Cėsių miestelio kilęs J. Apeinis kaip operos solistas debiutavo Rygoje 2003 m. Dabar baritonui, kuris liko ištikimas jaunystės pomėgiui žaisti ledo ritulį, jau 42-eji. Jis dažnai džiugina operos gerbėjus ne tik Rygoje, bet ir aplinkiniuose Talino, Sankt Peterburgo, Vilniaus teatruose.

J. Apeinio atliekamų vaidmenų bagaže – ir Eugenijus Oneginas, ir Don Žuanas iš to paties pavadinimo operų, taip pat Figaras iš Gioacchino Rossini „Sevilijos kirpėjo“, Grafas Almaviva iš Wolfgango A. Mozarto „Figaro vedybų“, Skarpija iš Giacomo Puccini operos „Toska“, Grafas Di Luna iš Giuseppe‘s Verdi „Trubadūro“ ir daugelis kitų.

LNOBT žiūrovai J. Apeinį kol kas yra girdėję kaip Figarą G.Rossini operoje „Sevilijos kirpėjas“ ir Eskamilją G.Bizet operoje „Karmen“.

Tuo tarpu solisto K. Smorigino gerbėjai jau lapkričio 3-4 dienomis galės išvysti šį baritoną dainuojantį W. A. Mozarto operoje „Figaro vedybos“. Verta atkreipti dėmesį, jog pirmąkart šiame pastatyme K. Smoriginas atliks nebe Figaro, o Grafo Almavivos vaidmenį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)