Darbo grupėje – skirtingų sričių ekspertai

SEMC pastate numatoma Stasio Eidrigevičiaus kūrinių kolekcijos ekspozicinė erdvė, keičiamų parodų erdvė, kurioje bus demonstruojami žymių Lietuvos ir užsienio menininkų kūriniai. Taip pat menų centre atsiras edukacinių užsiėmimų ir kūrybinių dirbtuvių erdvės, o lauko ekspozicijos erdvės su menu supažindins ne tik menų centro lankytojus, bet ir pro šalį einančius panevėžiečius.

Šalia menų centro atskirame tūryje bus įrengta ir nekomercinio kino salė, kurioje vienu metu išskirtinius kino filmus galės stebėti apie 80 žiūrovų. SEMC projekte numatyta ir kita didesnė daugiafunkcinė erdvė, kurioje taip pat bus galima rodyti nekomercinį kiną. Ten galės vykti filmų premjeros ir kiti renginiai, kuriems bus reikalingos didesnės patalpos. Siekiant sukurti efektyviausias visų erdvių panaudojimo galimybes, Panevėžio miesto savivaldybė sudarė darbo grupę. Joje – S. Eidrigevičiaus atstovai, LR Kultūros ministerijos viceministrai Daina Urbanavičienė ir Vygintas Gasparavičius. Taip pat kino, dailės, architektūros bei kitų kultūros ir meno sričių specialistai, Panevėžio miesto savivaldybės atstovai bei laikinai einantis pareigas SEMC direktorius Arūnas Astramskas.

Tikslas – erdves išnaudoti maksimaliai

Darbo grupė užtikrins, kad menų centro erdvių efektyvumas būtų išnaudotas geriausiai, o SEMC veiklos vizija kurtų pridėtinę vertę ne tik menininkų bei meno mylėtojų bendruomenei, bet ir visam miestui bei valstybei.

LR Kultūros ministerija mato prasmę tokio ambicingo projekto įgyvendinimui Panevėžyje, todėl sveikina šią savivaldybės iniciatyvą suburti darbo grupę. Viceministro Vyginto Gasparavičiaus teigimu, darbo grupė jau nebespręs, ar menų centro Panevėžiui reikia – kultūros ir meno sričių specialistai spręs klausimus, kurie leis išgryninti SEMC veiklos konceptą.

Darbo grupės sukūrimo idėjai pritarė ir menininkas Stasys Eidrigevičius. Jis toliau dalyvauja dialoge dėl menų centro ateities ir tiki jo nauda ne tik Panevėžio miestui, bet ir Valstybei, menui ir kultūrai. Šią savo poziciją menininkas patvirtino oficialiu raštu.

Pirmajame darbo grupės susitikime akcentuota sklandaus SEMC veiklos proceso ir bendros vizijos svarba. Sutarta iš anksto suplanuoti ir numatyti visus etapus iki centro atidarymo, tiksliai apibrėžti parengiamuosius ir įveiklinimo darbus. Pasiūlymus dėl SEMC ekspozicinių erdvių įrengimo ir veiklų organizavimo darbo grupė pateiks iki 2021 m. birželio 1 dienos.

Savivaldybės administracijos direktoriaus Tomo Juknos teigimu, tam, kad mieste kuo greičiau būtų vėl pradėtas rodyti nekomercinis kinas labai svarbu tęsti kino centro „Garsas“ perkraustymo darbus. Jie šią savaitę yra atnaujinti. Planuojama, kad naujasis menų centras lankytojus pakvies 2023 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)