B. Langeleris yra ne kartą lankęsis Panevėžyje, dalyvavęs Pučiamųjų orkestrų čempionatų darbe, jau seniai yra tapęs Lietuvos pučiamųjų muzikos propaguotojų ir mėgėjų draugu.

B. Langeleris tarpininkauja bendradarbiaujant įvairių šalių – Jungtinių Amerikos Valstijų, Slovėnijos, Ispanijos, Vokietijos, Švedijos, Šveicarijos, Anglijos, Pietų Afrikos, Latvijos, Izraelio, Lietuvos – pučiamųjų orkestrams. Jis kviečiamas diriguoti įvairių valstybių orkestrams. Be to, dirigentas dažnai dirba tarptautinių renginių patarėju meno klausimais.

Svarbiausi jo kaip pedagogo nuopelnai – darbas su Olandijos nacionaliniu jaunimo orkestru, o šiuo metu - jaunųjų muzikantų ugdymas Estijos Viljando muzikos mokykloje. Dirigentas apdovanotas ne viena Olandijos muzikos premija. Nuo 2008 m. menininkas gyvena ir dirba Estijoje.

B. Langelerio diriguojamas „Trimitas“ atliks J.S. Bacho „Fantaziją G-dur BW 572“, M. Lauridsen „O, Magnum Mysterium“, B. Appermont „Trombono spalvos“, F. Ticheli „Nuostabioji“ ir kt. kūrinius.

Koncerte dalyvaus vienas geriausių Lietuvos trombonininkų Vygantas Šilinskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją