Svarbu nesustoti

„Kartu su visais išgyvename labai sunkų ir emocionalų laikotarpį. Šalia įprastinių veiklų darome viską, kad padėtume Ukrainos žmonėms: aukojame, palaikome ryšį su kolegomis Ukrainoje, ieškome darbo galimybių nuo karo pabėgusiems šokio bendruomenės atstovams, dirbame su užsienio partneriais kurdami ilgalaikes paramos programas, spaudžiame tarptautinius scenos meno tinklus ir organizacijas pasmerkti agresoriaus veiksmus ir aiškiai išreikšti savo poziciją. Visa širdimi būdami su Ukraina, turime nepamiršti ir savo pagrindinių atsakomybių – apie pasaulį ir šalia mūsų vykstančius įvykius kalbėti šokiu, – festivalio komandos vardu kalba Gintarė Masteikaitė. – Sekdami specialistų rekomendacijas, dirbame savo darbą ir primename, kad menas turi galią stiprinti mūsų dvasią, stabilizuoti emocijas ir vystyti kritinį mąstymą, kuris dabar kaip niekada svarbus. Turime likti geriausioje formoje – tik taip galėsime vieni kitiems padėti ir atsilaikyti prieš karo mašinos keliamus padarinius“.

Atgal į didžiąsias scenas

Po dviejų metų pandeminių sąlygų ir jų nulemtų eksperimentų, festivalis į didžiąsias scenas sugrįžta su solidžia programa. Joje – ne tik išskirtiniai vardai, bet ir aštrūs klausimai, idėjos. „Šiaurės ir Pietų Korėjų šokio raida, Vakarų Afrikos šalių jaunųjų šokio talentų įvairovė, meilės, lyties, politinių konfrontacijų, klimato kaitos ir kiti egzistenciniai klausimai – programa pulsuoja gyvenimiškomis temomis“, – teigia G. Masteikaitė.

Šiųmetis „Naujasis Baltijos šokis“ tęsis visą pavasarį, o jo pradžią ir pabaigą žymės vieni garsiausių šio meto scenos meno kūrėjų. Kovo 25 d. festivalį atidarys Dimitris Papaioannou (Graikija), su vienu laukiamiausių scenos meno įvykių Lietuvoje – premjera „Transverse Orientation“. Lygiai po dviejų mėnesių festivalį uždarys fizikos dramaturgu vadinamas Yoann Bourgeois (Prancūzija), savo kūriniuose šokį jungiantis su įspūdingomis konstrukcijomis. Jis Vilniuje pristatys trumpųjų kūrinių programą „Laikini sprendimai sustabdytai akimirkai“. Festivalio programoje taip pat laukia viena ryškiausių Pietų Korėjos šokio pasaulio asmenybių, choreografė Eun-Me Ahn, Šveicarijoje kurianti lietuvių šokio menininkė Anna-Marija Adomaitytė, trijų Afrikos šalių choreografų bendrą darbą pristatantis Amala Dianor (Prancūzija) bei menininkai iš Kanados, Austrijos, Vokietijos, Brazilijos, Portugalijos, Slovėnijos ir Vengrijos.

Ukrainiečius kviečia dalyvauti nemokamai

„Naujojo Baltijos šokio“ organizatoriai atkreipia dėmesį – nors nėra galimybių ukrainiečių pristatyti festivalio scenose, jie labai laukiami renginiuose. „Siekiame pakviesti kuo daugiau nuo karo į Lietuvą pabėgusių ukrainiečių ir taip praskaidrinti jų kasdienybę, suteikti laimės akimirkų, išreikšti solidarumą ir įtraukti juos į festivalio bendruomenės gretas. Dabar ypatingai svarbu susiburti ir dalintis“, – sako festivalio vadovė. Informacija apie nemokamus bilietus ukrainiečiams bus skelbiama festivalio socialiniuose tinkluose.

Visa informacija apie „Naująjį Baltijos šokį“ – newbalticdance.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją