„Turėsime progą surinkti didžiąją darbo grupę, sudarytą tiek iš kultūros ir meno patariamosios tarybos, kvietėme ir ekspertus iš šalies. Dirbo ir mažesnė ekspertų darbo grupė. Kvietėme aktyviai veikti ir patį Lietuvos rusų dramos teatrą, jo bendruomenę, kad jie turėtų platformą pasisakyti, išdėstyti savo matymą ir baimes. Iš esmės jau kitą savaitę turėsime susitikimą šios išplėstinės darbo grupės ir po jo aš galėsiu paskelbti ir priimti sprendimą dėl pavadinimo keitimo“, – žurnalistams kalbėjo ministras, pristatydamas artėjančio politinio sezono planus.

S. Kairio teigimu, grupė posėdžiaus rugsėjo 12 d. ir apie sprendimą informuos nedelsiant.

Viešojoje erdvėje kalbėta, kad teatras galėtų gauti tautinių mažumų pavadinimą. Visgi, siūlymų, koks galėtų būti naujas teatro pavadinimas, ministras neįvardijo ir patikino, kad sprendimą priims ekspertai.

„Nepaisant to, kad klausimas kartais užsidega raudona lempute ir būna karštas, ministras negali vienas priiminėti sprendimų ir keisti pavadinimų vienas“, – teigė S. Kairys.

Politikas akcentavo, kad rusų dramos teatro nuostatai ir veiklos linija jau dabar neatitinka esamo pavadinimo, todėl pokyčiai yra prasmingi.

„Mano galva, pavadinimas tikrai turėtų būti geras. Pagrindinis jo uždavinys nėra, kad teatrui būtų blogiau. Pagrindinis uždavinys yra, kad pavadinimas kaip tik sudarytų daugiau galimybių teatro ateities perspektyvoms“ – pabrėžė politikas.

ELTA primena, kad diskusija dėl rusų dramos teatro pavadinimo kilo dar pavasarį. Tada režisierius Gintaras Varnas siūlė ne tik pakeisti pavadinimą, tačiau steigti naują, visas tautines mažumas vienijantį teatrą. Balandžio mėnesį subūrus ekspertų grupę, ministras S. Kairys žadėjo apsispręsti dėl pavadinimo keitimo per mėnesį, tačiau diskusijos užtruko.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją