Projekte susilieja naujausios vaizdo ir garso technologijos: smėlio animacija, spalvota vandens animacija „Ebru“, šešėlių teatras, gyva instrumentinė muzika. Nuostabi sintezė panardins žiūrovus į fantazijų pasaulį, suteikdama galimybę kiekvienam žiūrovui savaip suvokti šį kūrinį.

Marinos Sosninos (Rusija-Prancūzija), žinomos pasaulyje smėlio animacijos dailininkės, kuriami paveikslai, suderinti su nuostabia grupės Trio 612 muzika bei vandens animacija, susijungs į vieną nepakartojamą spektaklį - pasirodymą. Neliks abejingi nei vaikai, nei suaugę. Išgirsime pasakojimą apie tyliai besijuokiančias žvaigždes, kartais verkiančias gėles ir suaugusiuosius, kurie vis tiek išlieka vaikais. Pajusime paslapties galią, atpažinsime jau žinomus dalykus, suvoksime tai, ko nežinojome – žodžiu, visi atrasime savo mažąjį princą.

Marinos Sosninos smėlio animacija stebina savo fantazija ir įvairiapusiškumu. Smėlis jos rankose tampa spalvomis, kuriančiomis ryškius vaizdus. Kiekvienas paveikslas labai apgalvotas, nešantis gilią prasmę, verčiantis išgyventi kuriamų personažų gyvenimą ir jausmus.

Bendradarbiaudami su Marina Sosnina ir jos studija, puikūs Trio 612 muzikantai (Mažojo princo planeta taip pat turi tokį numerį) suteikė antram spektaklio pastatymui naujumo. Jaunųjų muzikantų grojimo stilius intelektualus ir meditatyvus. Atitrūkęs nuo realybės minimalizmas sukuria panirimo į bekraštį Kosmoso efektą. Kontrastą suteikia perkusijos garsai. O Glebo Koliadino kompozicijos, sukėlusios didelį susidomėjimą Didžiojoje Britanijoje (ten įrašytas jų debiutinis albumas), padės klausytojams keliauti kartu po neaprėpiamas galaktikas.

Spektaklio atlikėjai: unikali smėlio animacijos dailininkė Marina Sosnina; Glebas Koliadinas – kompozitorius, pianistas, tarptautinių konkursų laureatas; Аntonas Gluškinas – elektrinės gitaros virtuozas, tarptautinių konkursų laureatas; Jurijus Lebedevas – perkusija ir kiti afrikietiški, arabiški bei indiški nacionaliniai mušamieji instrumentai, suteikiantys projektui ypatingą skambėjimą; Oksana Kalinko – talentinga dailininkė, kurianti Ebru technika (piešimas dažais ant vandens).

Ebru menas, neįprastas ir užburiantis, turi keletą paslapčių. Ne taip paprasta tapyti dažais vandens paviršiuje. Dailininkas, užpylęs dažų ant vandens, specialiais instrumentais kuria įvairiausias figūras ir raštus, vis užpildamas kitos spalvos dažų. Taip gimsta nuostabiausi paveikslai. Būtinai turite pamatyti, kaip, atrodo, iš keleto lašų vandens ir dažų gimsta užburiantys vaizdai!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją