„Netflix“ serialui adaptuos visą trilogiją „Žemės praeities atminimui“, kuri dažniausiai žinoma pirmosios knygos „Trijų kūnų problema“ pavadinimu. Knygos pasakoja alternatyvią Kinijos istoriją su nežemiškos civilizacijos invazijomis, virtualiomis kovomis ir galios žaidimais. Serialas bus bendra JAV ir Kinijos produkcija, rašoma leidyklos „Kitos knygos“ pranešime žiniasklaidai.

Prie šio projekto vairo stoja žymiausi pasaulio kino prodiuseriai. Scenarijų rašo „Sostų karų“ autoriai Davidas Benioffas ir D. B. Weissas. Prie komandos prisidės ir „Žvaigždžių karai: paskutinis džedajus“ bei filmo „Ištraukti peiliai“ prodiuseriai Rianas Johnsonas ir Ramas Bergmanas. Filmavimas prasidės kitų metų pradžioje.

„Liu Cixino knygos – ambicingiausios iš visų mano skaitytų . Jos kviečia skaitytojus į kelionę, prasidedančią 1960-aisiais ir besitęsiančią iki amžinybės, nuo mažo taškelio – mūsų planetos – iki Visatos pakraščių“, – apie knygas sako būsimo serialo prodiuseriai D. Benioffas ir D. B. Weissas.

Šią vasarą leidykla „Kitos knygos“ lietuviškai išleido pirmąją trilogijos dalį „Trijų kūnų problema“. Kitos dvi dalys jau verčiamas, antroji turėtų pasirodyti kitų metų pradžioje.

Trijų kūnų problema

„Transformuojanti patirtis. Perskaitęs knygą esi kitoks, negu buvai, pradėdamas skaityti“, – apie „Trijų kūnų problemą“ sako jos vertėjas, rašytojas Saulius Tomas Kondrotas.

„Trijų kūnų problemos“ istorija prasideda Kinijoje, vykstant Kultūrinei revoliucijai. Tuo metu slaptas karinis dalinys ieško nežemiškų civilizacijų ir siunčia signalus į kosmosą. Tolimos mirštančios planetos gyventojai pagauna signalą ir ruošiasi atakuoti Žemę. Tai gali įvykti po kelių šimtų metų. O Žemėje formuojasi įvairios grupuotės – vienos jų ketina kovoti su galimais užkariautojais, o kitos ruošiasi sutikti ateivius svetingai ir padėti jiems pakeisti senąjį pasaulį nauju. Knygoje talentingai į visumą supinama Kinijos istorija, šiuolaikinis mokslas, kompiuteriniai žaidimai. Mąstoma ir begalinės Visatos, ir pasaulių, slypinčių atomo dalelėje, lygmenimis. Nagrinėjama žmonių, kaip atskirų individų, susvetimėjimo su savo rūšimi – žmonija – problema.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)