Didžiulė eisena

Šventės organizatoriai tikisi, kad į šios didžiausios šalyje vasaros fiestos renginius atvyks per 500 tūkst. svečių. Kol kas gatvės pustuštės, prekybininkai nuobodžiauja, užkandžiauja ir laukia pirkėjų antplūdžio. Vakare koncertuoti besirengiantys muzikantai ir atlikėjai derina instrumentus ir lavina balsus.

Penktadienio pavakare vyks Didžioji jūros šventės eisena uostamiesčio gatvėmis, kurioje, planuojama, žygiuos net 8000 dalyvių. LJS ir „Jūros veteranų“ atstovai šiemet ketino žygiuoti eisenoje su savo vėliavomis, perrištomis juodais kaspinais. Taip jie būtų protestavę prieš visų vyriausybių „vykdytą ir vykdomą politiką silpninant jūrinį sektorių. Tačiau Jūros šventės organizatoriams paprašius atsisakyti kaspinų, veteranai ir jūrininkai išvis nutarė nežygiuoti.

Dėmesys burlaiviams

Daugiausiai dėmesio sulaukė burlaivių regatos „The Tall Skips Races 2017“ laivai. Iš viso į Klaipėdą turėtų atplaukti ir prie krantinių prisišvartuoti 84 burlaiviai, iš kurių net 20 didžiųjų A klasės burlaivių. Tradiciškai į Klaipėdos uostą turėtų atplaukti ir didžiausias pasaulyje barkas „Sedov“.

Šventės dalyviai, kurie laisvai įleidžiami į laivus, mielai juose fotografuojasi, kalbina įgulų narius.

Tarp įspūdingiausių laivų - seniausias, į vandenį nuleistas 1892 m., „LEILA“ (Didžioji Britanija). Ilgiausias burlaivis „Sedov“ (Rusija), kurio korpuso ilgis - 108,7 m. Egzotiškas burlaivis „Shabab Oman II“ iš Omano (pietrytinis Arabijos pusiasalis) talpinantis net 90 įgulos narių, kurie mielai fotografuojasi su laivan užlipusiomis europietėmis, burlaivis iš Brazilijos „Cisne Branco“, kuriam norint pasiekti Baltijos jūrą teko įveikti daugiau negu 10 tūkstančių kilometrų (apie 6000 jūrmylių).

Šeštadienį, liepos 29-ąją, į Jūros šventę atvyks ir didžiųjų burlaivių lenktynių „The Tall Ships Races“ globėja prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Jos Ekscelencija dalyvaus oficialioje regatos „The Tall Ships Races 2017“ dalyvių pasveikinimo Klaipėdos uoste ceremonijoje Kruizinių laivų terminale, kuris vyks 15 val.

Koncertai ir reginiai

Vienas laukiamiausių Jūros šventės renginių – šokančių fontanų šou ir vėl kviečia į Jono kalnelio užutėkį. „Miesto garsai“ – taip šį kartą pristatoma unikali šokančių fontanų programa, kurią papildys „Klaipėdos – Lietuvos kultūros sostinės“ metų simboliai – smilgininkai.

Lietuvos etninė kultūra ir jos tautinis paveldas Jūros šventės dienomis pristatomi krantinėje „Tai, kas tikra“.

Šiauriniame Dangės krante įsikūrusioje krantinėje „Tai, kas tikra“ užsukę lankytojai ras tik laiko patikrintus, sertifikuotus, Lietuvoje gyvenančių tautų tradiciją atitinkančius, nemasinės gamybos amatininkų dirbinius iš keramikos, medžio, tekstilės; rankų darbo mėsos gaminius, duonos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)