Susitikimas Menų spaustuvės Infotekoje, kurį ves teatro kritikas Vaidas Jauniškis, vyks šį ketvirtadienį, gruodžio 15 d. 18 valandą. Pokalbio tema – drama nuo Chabarovsko iki Londono.

Marius Ivaškevičius – aktyviausias ir šiuo metu bene garsiausias lietuvių dramaturgas, jo pjesės statomos ir Rusijos gilumoje, ir analizuojamos Londono „Royal Court“ teatre. Savo kūriniuose scenai jis peržiūri Lietuvos istorijos veikėjus ir kuria naujus.

Susitikimas bus reta proga sužinoti jo požiūrį į pjeses ir į jaunąją dramaturgiją, su dramos rašymu susijusias baimes. „Sunkiausia, - sako Marius, - parašyti pačius pirmus dialogus. Ir nors pjesė jau prieš tai būna kruopščiai apgalvota, ta jos pradžia - pati sunkiausia. Bet gal ir maloniausia. Panašiai su filmavimu. Nesvarbu, kaip detaliai esi pasiruošęs, pirmi filmavimo kadrai yra patys sudėtingiausi. Todėl svarbu neišsigąsti. Ir nesistengti mėgdžioti didžiųjų dramaturgų - iš to nieko gero niekada dar neišėjo.“

Visų jau įvykusių susitikimų vaizdo įrašus rasite interneto portale www.menufaktura.lt. Savo prisiminimais, mintimis ir įžvalgomis jau dalijosi Eglė Gabrėnaitė, Vladas Bagdonas, Eglė Špokaitė, Jonas Arčikauskas, Dalia Ibelhauptaitė, Gintaras Varnas.

Kitais metais susitikimai „Prie arbatos“ tęsis – sausio pabaigoje į Menų spaustuvės Infoteką ateis garsūs uostamiesčio aktoriai, bus progų susitikti ir su kitomis įdomiomis teatro asmenybėmis.