Kartos keičia kartas, o tikslai tie patys ir keliai tie patys – nuo tėviškės slenksčio į didžiąją gyvenimo kelionę.

Norėtume kreiptis į savo žemiečius, gimines, kaimynus, bendraklasius, gyvenančius ar gyvenusius Kiaukų, Tūbinių ir gretimuose kaimuose.

Ar dar atmenate, kaip kiekvieną pavasarį puošėsi ievomis Noralis, koks šaltiniuotas ir paslaptingas tekėjo Jėrubynas, kaip linksmai prie Akmenos skambėjo gegužinės? Pirmoji mokykla, pirmoji mokytoja, pirmoji Komunija Tūbinių bažnyčioje, o šalia kalnelyje amžino poilsio atgulę artimieji.

Bažnyčia - vieta, į kurią ateiname su didžiaisiais egzistenciniais klausimais: Kas esu? Kam esu? Iš kur atėjau? Kur einu?

Ne kartą čia, gimtinės bažnytėlėje ieškojome atsakymų, kai reikėjo nuspręsti ar apsispręsti, kai skaudėjo ir nebuvo su kuo pasitarti.

Sugrįžkime ir ateikime čia vėl, nes iš šio krašto kilę kunigai, kuriems Tūbinių bažnyčia jų dvasiniame kelyje – išskirtinė, š. m. rugpjūčio 9 d. 11 val. aukos šventas mišias už šio krašto žmones.

Po mišių planuojama aplankyti kapines, prisiminti išėjusius amžinybėn gimines, kaimynus, draugus ar pažįstamus. Po maldos ir kapinių lankymo, 13 val., Tūbinių bendruomenės namuose planuojama organizuoti susitikimą – vakaronę, prisiminti savo vaikystės ir jaunystės kaimą, susipažinti su jo dabartimi ir atrasti jį Lietuvos ir Šilalės krašto istorijos kontekste.

Tad kviečiame visus susibėgti gražiam vasaros vakarui į savo vaikystės ir jaunystės kraštą, juk mes visi nuo tų pačių upelių, prie tų pačių medžių, trumpiau ar ilgiau ėję tais pačiais gimtinės keliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją