“R.Garbačiauskas yra suradęs savitą temų ratą, originalų jų traktavimą. Šilta ir net kontrastinga spalvinė gama lemia paveikslų vaizdinę įtampą, neramią nuotaiką. Palaipsniui eidamas apibendrinimo link, tapytojas priartėja prie abstrahuotų vaizdų, piešinys, daiktiškumas tarytum pasislepia už linijų ir dėmių tinklo, tačiau visiškai neišnyksta, tampa pirminiu paveikslo pamatu. Žmogus, žmogaus vaizdas buvo ir tebelieka svarbiausia jo paveikslų dominante. Naujausių kūrinių tarpe - žaismingos moterų aktų variacijos, dramatizmu paženklinta klounų serija. R. Garbačiauskas priklauso taip vadinamai koloristinei lietuvių tapybos krypčiai, įnešdamas į ją gaivumo, romantikos ir optimizmo”, - sako dailėtyrininkas prof.Vytenis Rimkus.

Ričardas Garbačiauskas (gimė 1956 . Vilniuje, 1980 m. Vilniaus dailės institute baigė tapybą) priklauso tiems viduriniosios kartos dailininkams, kurie visą savo gyvenimo kelią ir kūrybą susiejo su Šiauliais. Čia pradėjo dirbti dėstytoju tuometiniame pedagoginiame institute, buvo Tapybos katedros vedėju, Piešimo ir darbų fakulteto dekanu. Dabar doc.R.Garbačiauskas yra Menų fakulteto prodekanas.

Kaip tik Šiauliuose pasirodė jo paveikslai parodose, iš čia prasidėjo jo kūrybos kelionės į Vilnių, kaimyninius miestus, užsienio šalis: Latviją, Estiją, Švediją, Olandiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)