Gruzijos tenoras į Lietuvą atskris koncerto dieną tiesiai iš Vokietijos, kur daugiausia ir koncertuoja. G.Oniani dirba Bonos operos teatre, kur kaip tik penktadienį dainuos Vincenzo Bellini operoje „Norma“.

„Šiame teatre per sezoną dainuoju 15 spektaklių ir dalyvauju vienos premjeros pastatyme, likusį laiką dainuoju kitose šalyse“, – prieš atvykdamas į Lietuvą pasakojo operos solistas. Pastaruoju metu jam teko dainuoti operų „Toska“, „Aida“, „Trubadūras“, „Madam Butterfly“ pastatymuose.

Koncerte „Gražūs balsai 3“ G.Oniani atliks operos gerbėjams taip pat gerai žinomus kūrinius, tokius kaip Hercogo dainelė iš Giuseppe Verdi operos „Rigoletas“ ar Violetos ir Alfredo duetas (kartu su L.Bendžiūnaite) iš kitos to paties kompozitoriaus operos „Traviata“.
Tų atlikėjų, su kuriais pasirodys šeštadienį, dainininkas teigė dar nepažįstantis, tačiau nekantriai laukia būsimos pažinties. „Jūsų operos lygis yra labai aukštas: jūs turite puikių, pasaulinio lygio dainininkų, dirigentų, režisierių. Todėl su malonumu atskrendu, kai tik esu kviečiamas“, – komplimentų Lietuvos menininkams negailėjo Gruzijos tenoras.

Į Lietuvą tenoras kartkartėmis užsuka nuo 2006 metų. G.Oniani teko dainuoti Giacomo Puccini operų „Bohemos“ ir „Manon Lesko“ pastatymuose, kuriuos režisavo Dalia Ibelhauptaitė.

Mūsų šalies sostinėje neretai koncertuojantis dainininkas prisipažįsta, kad čia jaučiasi it žuvis vandenyje greičiausiai dėl to, kad Lietuvą ir Gruziją sieja puikūs santykiai: „Man sunku atsakyti, kodėl Lietuva ir Gruzija yra tokios draugės. Galbūt todėl, kad turime daug bendro? Vis dėlto gerai draugystei reikia ir kontrastų. Pasakysiu tiesiai: Lietuvoje jaučiuosi taip pat komfortabiliai kaip namie.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją