Trykštantis muzikalumas, gilus lyriškumas, kerintis garso grožis ir kvapą gniaužiantis virtuoziškumas – tai savybės, priskiriamos smuikininkui S. Krylovui. Šis su žymiausiais pasaulio kolektyvais koncertuojantis, Italijoje reziduojantis rusų kilmės muzikas į Lietuvą reguliariai atvyksta dirbti su Lietuvos kameriniu orkestru (LKO). Kovo mėnesį Filharmonijoje jis turėjo koncertuoti su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru, tačiau pandemijai pakoregavus planus smuikininkas karantinavosi Vilniuje ir visą šį laiką skyrė individualiam kūrybiniam darbui. Kaip kiekvienas tikras muzikantas, S. Krylovas yra išsiilgęs koncertinio gyvenimo, bendrystės su klausytojais. Tad visų mūsų laukia reta proga neeilinėmis aplinkybėmis klausytis jaudinančio smuikininko solo koncerto.

Tikėdamasi palankaus oro, Filharmonija vėl kviečia senamiesčio kaimynus, praeivius ir visus klasikinės muzikos gerbėjus trumpam pasinerti į gyvą garsą. Tiesioginė smuiko virtuozo, LKO meno vadovo Sergejaus Krylovo dovanojamo apie 25 min. trukmės koncerto transliacija internetu numatyta Filharmonijos ir Skaitmeninės koncertų salės feisbuko paskyrose.

Pirmieji gegužę griežti gyvai iš Filharmonijos balkono sumanė Valstybinis Vilniaus kvartetas su primarija Dalia Kuznecovaite priešaky. Socialine-muzikine akcija siekta paskleisti kuo šviesesnių emocijų po karantino nutildytą Vilnių, gyvu garsu išjudinti apmirusį kultūrinį gyvenimą. „Šia akcija norime priminti apie muzikos galią, apie tai, kad muzika gyvuoja ir sunkiais laikais“, – tuomet sakė LNF generalinė direktorė Rūta Prusevičienė. Gegužės 8 d. surengtas trumpas Vilniaus kvarteto koncertas iš balkono sulaukė itin teigiamos klausytojų reakcijos ir žiniasklaidos dėmesio. Žmonės buvo išsiilgę gyvos muzikos, prašyta akciją kartoti.

Socialinė-muzikinė akcija buvo tiesiogiai transliuota Filharmonijos ir Filharmonijos Skaitmeninės koncertų salės feisbuko paskyrose. Transliaciją, o vėliau ir įrašą stebėjo daugybė sekėjų. Ir čia dėkota bei prašyta neapsiriboti vienu tokiu koncertu, ypač kol pandemija stabdo įprastą koncertinį gyvenimą.

Gegužės 29 d., penktadienį, 16 val. numatytam trumpam koncertui S. Krylovas rengia įžymiąją J. S. Bacho Čakoną ir porą N. Paganini kaprisų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)